szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

De Dzsong Ho Észak-Koreából szökött délre.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

De Dzsong Ho dél-koreai ellenzéki képviselő korábban azt állította, hogy az észak-koreai vezető, Kim Dzsong Un rossz egészségi állapotban van, nem tud magától felállni és rendesen járni. Kijelentéseit sokan kritizálták, mert nem voltak megalapozottak. Hétfőn bocsánatot is kér miattuk – számolt be a szöuli média.

A nemrégiben képviselői mandátumot szerzett De Dzsong Ho azt mondta, az elmúlt napokban több rendreutasítást kapott, érzi szavainak súlyát, képviselőként felelősséget érez kijelentésének hatása miatt. Ígéretet tett arra is, hogy a következőkben körültekintő és szerény lesz jelenlegi tisztségében.

A képviselő egy másik ellenzéki parlamenti társával együtt korábban azt közölte, hogy 99 százalékig biztos állításának hitelességében.

Kim Dzsong Un három hétig nem mutatkozott a nyilvánosság előtt. A múlt héten azonban az észak-koreai sajtó hírt adott arról, hogy megjelent egy műtrágyagyár felavatásán. Az utóbbi hetekben már halálhíre is kelt az észak-koreai vezetőnek, amiért április 15-én nem vett részt országa legnagyobb ünnepén, a nagyapja, az államalapító Kim Ir Szen születésének évfordulóján megrendezett parádén.

A kormányzó dél-koreai Demokrata Párt (DP) továbbra is bírálta a két ellenzéki nyilatkozót, a DP egyes képviselői pedig követelték távozásukat az Észak-Koreával kapcsolatos, kényes értesülésekkel foglakozó védelmi és hírszerzői bizottságból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Késelés történt az éjjel Zuglóban

Késelés történt az éjjel Zuglóban

Olyan lesz az AirPods 3, mint az AirPods Pro, csak épp olcsóbb annál

Olyan lesz az AirPods 3, mint az AirPods Pro, csak épp olcsóbb annál

A BKIK zsarolóvírus-támadásra hivatkozva hárította el a hvg.hu adatigénylését

A BKIK zsarolóvírus-támadásra hivatkozva hárította el a hvg.hu adatigénylését