szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A nemrég pártot is alapító Marija Kalesznyikavát egy kisbusszal vitték el.

Forrongó Belarusz
Százezrek követelik Európa utolsó diktátorának távozását és új elnökválasztások kiírását azt követően, hogy Aljakszandr Lukasenka a gyanú szerint elcsalt választáson győzött. A belarusz ellenzék a rendszerváltáskor sem tapasztalt tömegeket vitt az utcára. A békés demonstrációkat rendre karhatalmi erővel verték szét, a rohamrendőrök több ezer aktivistát letartóztattak. Kövesse velünk a legújabb fejleményeket!
Friss cikkek a témában

Ismeretlenek elrabolták Marija Kalesznyikavát, a fehéroroszországi ellenzéki Koordinációs Tanács tagját Minszkben. A tut.by fehérorosz hírportál szemtanúkra hivatkozva beszámolt arról, hogy

hétfő reggel álarcos emberek betuszkolták Kalesznyikavát egy kisbuszba, majd elhajtottak vele.

Annyit tudnak a kisbuszról, hogy azon a Szvjaz (összeköttetés, kapcsolat) felirat állt. A hírportál szerint Kalesznyikava azóta nem válaszol a telefonhívásokra.

A Koordinációs Tanács másik tagja, Makszim Znak is megerősítette, hogy nem tud vele kapcsolatba lépni.

A fehérorosz rendőrség különleges részlege két hete hétfőn vette őrizetbe az ellenzéki koordinációs tanács két tagját, Olha Kovalkovát és Szjarhej Dilevszkit. Kovalkovát múlt héten azzal kényszerítették külföldre, hogy közölték vele, megkínozzák és nem engedik ki a börtönből.

Az elrabolt Kolesznyikova a tanács elnökségi tagja, augusztus végén jelentette be, hogy pártot alapít Vmesztyi (Együtt) néven.

A Koordinációs Tanács célja, hogy tárgyalásos úton megegyezzen a kormánnyal a hatalom átadásáról. Augusztus 18-án hozták létre, két nappal később már büntetőjogi eljárás indult ellene.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Van otthon egy használt laptopja? Itt megtudja, mennyit kaphat érte

Van otthon egy használt laptopja? Itt megtudja, mennyit kaphat érte

Most lenne csak igazán szükség az épületen belüli térképekre

Most lenne csak igazán szükség az épületen belüli térképekre

Jó sárkányok

Jó sárkányok