szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Puccskísérletnek nevezte az ALDE vezetője azt, ahogy Donald Trump hívei megostromolták az amerikai Capitoliumot.

Biden nyert, Trump még küzd - amerikai elnökválasztás 2020
November 3-án elnökválasztást tartottak az Amerikai Egyesült Államokban. A republikánus Donald Trump és demokrata kihívója, Joe Biden közti verseny több államban nagyon szoros volt, így végül csak november 7-én derült ki: Joe Biden lesz az USA 46. elnöke. Kövesse az elhúzódó elnökválasztás fejleményeit és lehetséges következményeit a hvg.hu-n.
Friss cikkek a témában

Halljátok a Donald Trumpot támogató európai politikusok hallgatását? – tette fel a kérdést Guy Verhofstadt, az európai liberális pártcsalád (ALDE) vezetője Facebook-oldalán, miután előző napon Trump hívei megostromolták a washingtoni Capitolium épületét.

After the awful attempted coup by Trump supporters on Capitol Hill - ‘we love you’ - can you hear the silence of the...

Posted by Guy Verhofstadt on Thursday, January 7, 2021

Verhofstadt név szerint is említ pár politikust, akinek eddig nem volt mondanivalója a liberális politikus által puccskísérletnek nevezett ostromról – köztük Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. Majd hozzáteszi:

Számunkra is ezt tartogatjátok?

Magyarország az amerikai szenátus ülésén is szóba került, órákkal azután, hogy a Trump-párti tüntetők betörtek a Capitolium épületébe. Egy szenátor a demokrácia visszaszorulása mellett hozta fel példaként az országot.

A nap, amelyet Amerika sosem feledhet

Az elektori szavazatok számlálásának napjára, a szerinte elcsalt elnökválasztás ellen hívta harcba a híveit Donald Trump, és ők hallgattak rá. Az eredmény megdöbbentő látvány volt, ahogy a kongresszusi rendőrség sorait félresöpörve a Trump melletti tüntetők betörtek a Capitolium épületébe, ahonnan ki kellett menekíteni a képviselőket és a szenátorokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulácsi nyáron csapatot válthat

Gulácsi nyáron csapatot válthat

A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban

A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban

Feloldották a kijárási tilalmat Portugáliában az elnökválasztás kedvéért

Feloldották a kijárási tilalmat Portugáliában az elnökválasztás kedvéért