szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Covid–19 betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább.

Eddig csaknem kilencmillió amerikai kapta meg eddig a koronavírus elleni vakcina első dózisát az Egyesült Államokban – közölte hétfőn az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és -Megelőzési Központja (CDC).

A tájékoztatás szerint ez a mennyiség az amerikai tagállamok között szétosztott oltóanyag kevesebb mint harmadának felel meg.

Az ország gyógyszerfelügyeleti hatósága (FDA) már két vakcinát is engedélyezett, ennek ellenére az oltókampány a tervezettnél lassabban halad. Az FDA korábban a Moderna amerikai gyógyszergyártó cég, illetve az amerikai Pfizer gyógyszergyár és a német BioNTech biotechnológiai cég közös fejlesztésű koronavírus elleni oltóanyagának szükséghelyzeti alkalmazását hagyta jóvá.

Joe Biden megválasztott amerikai elnök, aki január 20-án lép hivatalba, nemrég közölte, hogy fontolgatja több oltóanyag elérhetővé tételét a tagállamok számára abból a szövetségi tartalékból, amelyet a második dózis biztosítása érdekében halmoztak fel. Mindkét jóváhagyott vakcina esetében 3-4 hétnek kell eltelnie az első és a második adag oltóanyag beadása között.

A SARS-CoV-2 vírus okozta, Covid–19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol már 22 557 929-en fertőződtek meg, és 375 838-an haltak meg a kórban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kockáztat a Mol-vezér, új választottja a neurobiológia

Kockáztat a Mol-vezér, új választottja a neurobiológia

A Népligetben mindig több volt, de talán nem marad mostohagyerek

A Népligetben mindig több volt, de talán nem marad mostohagyerek

Norvégiában vizsgálják, biztonságos-e a Pfizer vakcinája az idős, súlyos beteg emberek esetében

Norvégiában vizsgálják, biztonságos-e a Pfizer vakcinája az idős, súlyos beteg emberek esetében