szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Argentínában három hónapos csúcson a halálos áldozatok száma.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Brazíliában a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma átlépte a 360 ezret – adta hírül szerdán a brazil egészségügyi minisztérium. Az országban 24 óra alatt a hivatalos közlés szerint 3459-en vesztették életüket a ragály miatt, és velük együtt már 361 884-en haltak meg koronavírusos fertőzés okán.

Az újonnan fertőzöttek száma is igen magas: keddről szerdára 73 513 emberről bizonyosodott be, hogy koronavírusos. A kórházak több tagállamban túlterheltek, az intenzív osztályokon ágyhiány van.

A 211 millió lakosú országban január 17-én kezdődtek az oltások, eddig 32,15 millió ember kapta meg az elsőt.

Argentínában közben három hónapos csúcsra emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak napi száma szerdára: 368-an hunytak el. Velük eddig már közel 60 ezren vesztették életüket a ragály miatt a 45 millió lakosú dél-amerikai országban.

Az új fertőzöttek száma ugyancsak 24 óra alatt több mint 25 ezerrel emelkedett. 63 százalékukat Buenos Aires tartományban és a fővárosban jegyezték fel. A tartományban a járvány fékezése végett szigorításokat vezetnek be: hétfőtől bezárják az iskolákat, este nyolctól kijárási tilalom lép életbe, tilosak lesznek a beltéri sportok, a vallási és kulturális rendezvények április 30-ig.

Argentína kormánya ez idáig megpróbálta elkerülni a szigorú zárlatot, mivel a nemzetgazdaság elég törékeny állapotban van, ám a fertőzés annyira hevesen terjed napok óta, hogy rákényszerült a szigorra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!