szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A közösségi oldalt sok kritika érte az utóbbi időkben, hogy valótlan híreket terjeszt a globális felmelegedésről.

Klímatudományi információs központot hozott létre a Facebook, hogy kiemelje a klímaváltozásról szóló, megbízható forrásokból származó ismereteket, közölte a cég.

A közösségi oldalt sok kritika érte a valótlan hírek terjesztésében játszott szerepéért, ezért döntöttek úgy, hogy a Covid-19 Információs Központ mintájára elindítják az aloldalt. Az elmúlt hónapban az amerikai elnökválasztással kapcsolatban valósítottak meg hasonló kezdeményezést.

A Climate Science Information Centert az Egyesült Államokban, Franciaországban, Németországban és az Egyesült Királyságban indítják elsőként, majd más országokban is.

A központ olyan terület a Facebookon, amelyen a világ vezető klímaszervezeteitől származó tényszerű információk találhatók meg, és amely segít az embereknek, hogy a mindennapokban is valódi lépéseket tegyenek a klímaváltozás ellen. Felületén magas minőséget képviselő szerzőktől és más forrásokból származó, a klímaváltozással kapcsolatos írások is elérhetőek lesznek.

Nick Clegg, a Facebook globális irányelvekkel foglalkozó vezetője elmondta, hogy továbbra is kivételt élveznek a politikusok által posztolt valótlan állítások a klímaváltozás témájában, holott ezek gyakran a platform legnépszerűbb tartalmai.

Marabu Féknyúz: Orbán bábszínháza

Marabu Féknyúz: Orbán bábszínháza

Tizennyolc évet kapott az a kínai oligarcha, aki bírálta az államfőt

Tizennyolc évet kapott az a kínai oligarcha, aki bírálta az államfőt

Kiszivárgott gyári fotók: íme a szerdán debütáló új BMW M3 és M4

Kiszivárgott gyári fotók: íme a szerdán debütáló új BMW M3 és M4