szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

30 fok feletti hőmérséklet lesz napokig az érintett területeken, újabb tüzektől fél az ország.

Nem elég, hogy Ausztráliában megint bozóttüzek terjednek, még az időjárás is segíti őket, a Délkelet-Ausztráliát sújtó hőhullám miatt ugyanis az ország legnagyobb városaiban 30 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali hőmérséklet – olvasható a BBC-n.

Hétfőn Dél-Ausztrália állam fővárosában, Adelaide-ben a hatóságok figyelmeztetést adtak ki a tüzek és a füst miatt, eddig már 2500 hektárnyi terület égett le, és épületek is elpusztultak.

A szomszédos Melbourne-ben – ahol hamarosan megkezdődik az ausztrál nyílt teniszbajnokság – ugyancsak tüzekre készülnek, az ott élők 40 fokra számíthatnak a héten.

Az egészségügyi hatóságok felszólították az embereket, hogy maradjanak az otthonukban, kerüljék a fizikai aktivitást és a füst belélegzését a bozóttüzek közelében.

A hőség az előrejelzések szerint a hét közepéig tart az országban.

Egy éve is a szokásosnál nagyobb bozóttüzek voltak Ausztráliában, akkor 2019 nyarától majdnem egy évig küzdöttek velük, nagyjából 63 ezer négyzetkilométernyi terület égett le. A mostani nyár némileg csapadékosabb, ezért  bár nem számítanak a tavalyihoz hasonló természeti katasztrófára, természetesen próbálnak mindent megtenni annak elkerüléséért.

Hány kortárs női író könyve jelent meg tavaly Magyarországon?

Hány kortárs női író könyve jelent meg tavaly Magyarországon?

Érezhető földrengés volt Nagykanizsa közelében

Érezhető földrengés volt Nagykanizsa közelében

Radar360: Orbán kilépéssel fenyeget, Trump folytatással

Radar360: Orbán kilépéssel fenyeget, Trump folytatással