szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

30 fok feletti hőmérséklet lesz napokig az érintett területeken, újabb tüzektől fél az ország.

Nem elég, hogy Ausztráliában megint bozóttüzek terjednek, még az időjárás is segíti őket, a Délkelet-Ausztráliát sújtó hőhullám miatt ugyanis az ország legnagyobb városaiban 30 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali hőmérséklet – olvasható a BBC-n.

Hétfőn Dél-Ausztrália állam fővárosában, Adelaide-ben a hatóságok figyelmeztetést adtak ki a tüzek és a füst miatt, eddig már 2500 hektárnyi terület égett le, és épületek is elpusztultak.

A szomszédos Melbourne-ben – ahol hamarosan megkezdődik az ausztrál nyílt teniszbajnokság – ugyancsak tüzekre készülnek, az ott élők 40 fokra számíthatnak a héten.

Az egészségügyi hatóságok felszólították az embereket, hogy maradjanak az otthonukban, kerüljék a fizikai aktivitást és a füst belélegzését a bozóttüzek közelében.

A hőség az előrejelzések szerint a hét közepéig tart az országban.

Egy éve is a szokásosnál nagyobb bozóttüzek voltak Ausztráliában, akkor 2019 nyarától majdnem egy évig küzdöttek velük, nagyjából 63 ezer négyzetkilométernyi terület égett le. A mostani nyár némileg csapadékosabb, ezért  bár nem számítanak a tavalyihoz hasonló természeti katasztrófára, természetesen próbálnak mindent megtenni annak elkerüléséért.

Járványadatok: 123 halott, 4668 fertőzött

Járványadatok: 123 halott, 4668 fertőzött

Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái

Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái

Majd 2 ezermilliárdos mentőcsomagot fogadott el az amerikai képviselőház

Majd 2 ezermilliárdos mentőcsomagot fogadott el az amerikai képviselőház