szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Eddig közel 4000 elektromos kerékpár megvásárlásához járultak hozzá több mint 420 millió forinttal.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

Június 7-én a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv pályázat hetedik fordulója nyílik meg – áll az Innovációs és Technológiai Minisztérium vasárnapi közleményében.

A pályázat keretében eddig 4000 elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogatták eddig több mint 420 millió forinttal.

Az 1 milliárd forintos keretösszegű pályázat következő szakasza hétfő reggel 8 órakor nyílik meg. A támogatás maximális mértéke a vételár 50 százaléka, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében pedig legfeljebb 150 ezer forint.

Idén tavasztól egyszerűsödött a pályázati elszámolások folyamata, így már nem szükséges benyújtani és megkötni sem az adásvételi szerződést. Csökkentek az adminisztrációs terhek is, ezzel jelentősen rövidült az ügyintézés ideje, felgyorsítva a támogatások kifizetését.

A pályázat részleteiről az IFKA honlapján érhető el bővebb tájékoztatás.

A dokumentumokat ebben a fordulóban 2021. június 11-én éjfélig lehet benyújtani.