szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két, illegálisan röptetett drón zuhant természetvédelmi területre az USA-ban.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

Tengeri madarak nagyjából háromezer tojást hagytak magára költés közben az amerikai Huntington Beach-en található Bolsa Chica rezervátumban, miután májusban két, illegálisan röptetett drón elijesztette őket, ráadásul az egyik mini helikopter a fészkeik közé csapódott. Az úgynevezett pompás csérek valószínűleg ragadozó támadásának vélték a közeledő drónokat, ezért hagyták magukra fejvesztve a fészkeiket.

Ezekben a napokban, amikor már a tojásból kikelő madárfiókáktól kellene hemzsegnie a San Diegótól északra fekvő fészkelőhelynek, most csak tojáshéjdarabok tarkítják a tájat. Melissa Loebl, a rezervátum igazgatója szerint soha ekkora tojáspusztulás nem történt még a rezervátumban, amely 100 ezer látogatót vonzott tavaly, a pandémia idején.

A sok látogató ugyanakkor több drónt, kutyát és biciklit is hozott magával, holott ezek mind tiltottak a védett területen. Az igazgató szerint főleg a póráz nélküli kutyák jelentenek veszélyt a félénk madarakra.

A Bolsa Chica természetvédelmi területen körülbelül 800 növény- és állatfaj él tartósan, vagy pihen meg vándorlás közben.

A nyitókép illusztráció.