szerző:
hvg.hu

Tetten ért és gondolkodás nélkül lelőtt egy motortolvajt egy rendőr a brazíliai Sao Paulóban. Az esetről a motor gazdája készített felvételt a sisakjára erősített kamerával: videó, kizárólag erős idegzetűeknek!

Azt már ezerszer hallottuk, hogy a brazil nagyvárosok utcáin járni-kelni nem éppen biztonságos és ez Sao Paulóra különösen igaz. A Forma-1-es Brazil Nagydíjak idején rendszeresen hallani, hogy egy-egy csapat szállítójárművét megtámadták és kifosztották, de bármikor, bárkivel megeshet hasonló.

A LiveLeak.com egy videóval támasztotta alá, hogy így van: egy motoros férfi sisakra erősített kamerája rögzítette, ahogyan két fiatal megtámadja a városi forgalomban. Előbb megállásra kényszerítették, majd egyikük egy fegyverrel fenyegetőzve „elkobozta” a kétkerekűt.

Azzal nyilvánvalóan nem számoltak, hogy egy rendőr is épp arra jár majd és nem is sokat teketóriázik. A hatósági személy kapásból fegyvert rántott, és lelőtte a motortolvajt, akinek társa azonnal elmenekült a helyszínről.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!