szerző:
hvg.hu

Egy próbaúttal csaltak lépre az ellenőrök egy Uber-sofőrt pénteken. A rendőrök megállapították, hogy nem volt engedélye a taxizáshoz, így bevonták a rendszámát. A sofőr ellen eljárás indul.

Pénteken életbe lépett az a kormányrendelet, amely lehetővé teszi, hogy a taxisokkal szemben támasztott személyi és tárgyi feltételeket be nem tartó Uber-sofőrök gépkocsijáról levegyék a rendőrök a rendszámot, a gépkocsit pedig kivonják a forgalomból.

Az Index azt írja, nem is kellett sokáig várni a kormányrendelet alkalmazására, már rögtön a hatálybalépés napján levetették a rendőrök a Liszt Ferenc repülőtér előtt egy Uber-sofőr autójáról a rendszámot.

Gábor Palotás itt: Budapest Airport.12 perce · BudapestAz első fecske. Rendszám a rendőröknél.

Posted by Hallotaxi.hu Online Taximagazin on Friday, 19 February 2016

A hírről a Hallotaxi.hu számolt be részletesen, ők azt írják, a BKK Taxi szakterület ellenőrei próbaútra mentek egy Uber sofőrrel, akit a IX. kerületi Mester utcvához hívtak. Amikor az autó odaért, az appkiláció természetesen levonta az ellenőrök bankszámlájáról a viteldíjat, így megvalósult és bizonyítottá vált a díj ellenében történő személyszállítás.

A rendőrök ezután intézkedtek, megállapították, hogy taxiszolgáltatásról volt szó, de a sofőrnek nem volt ehhez igazolványa, engedélye és a jármű sem felelt meg az előírásoknak, ezért bevonták a z autó forgalmi engedélyét, levetették és elvették a rendszámot, majd egy hazáig szóló útvonalengedélyt adtak a sofőrnek. Az oldal információi szerint a sofőr ellen eljárás indul, melynek során bírságot szabhatnak ki rá, és csak ennek megfizetése után kaphatja vissza a rendszámot.

Kedden Fónagy János közlekedési államtitkár még arról beszélt, hogy márciustól lépne életbe az Uber elleni rendelet, de utóbb kiderült, hogy azt már február 11-én meghozták és pénteken hatályba is lépett.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!