szerző:
hvg.hu

A 100. születésnapját ünneplő BMW-t egy áthallásos üzenettel köszöntötte a Mercedes.

Napra pontosan 100 éve, hogy Bajor Repülőgépgyárként megalapították a BMW-t. A cég 1928-ban vette át az Eisenach Járműgyárat, így ettől az évtől kezdve vált hivatalosan is autógyártóvá. A Mercedes persze nem volt túl boldog a konkurencia jelenlététől, így gyakorlatilag a cég megalapítása óta versengenek a bajorokkal. A 100. születésnapról azonban ők sem feledkeztek meg, és Instagramon köszöntötték fel az ünnepeltet – egy finom kis szójátékkal.

A rövid videóüzenetben először megköszönik az elmúlt 100 év "versenyét", majd megjegyzik, hogy az elmúlt 30 év azért elég unalmas volt. Persze a mondat úgy is értelmezhető, hogy a Mercedes számára a BMW megalapítása előtti 30 év volt unalmas, de ezt már a kommentelők fantáziájára bízzák.

Ha máskor is szeretne értesülni hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!