szerző:
hvg.hu

A magyar WTCC pilóta apait-anyait beleadott ennek a világszínvonalú versenyszimulátornak a fejlesztésébe.

Nyílt titok, hogy Michelisz Norbert jó néhány évvel ezelőtt szimulátorozással kezdte a karrierjét, majd pedig a virtuális után a valódi versenypályákon is igen komoly eredményeket ért el, illetve ér el mind a mai napig. A WTCC sorozatban jelenleg Honda Civic-kel versenyző magyar pilóta most bejelentette az "első saját szimulátorát", vagyis egy olyan high-tech eszközt, melybe bepattanva olyan érzése lehet az embernek, mintha egy igazi versenyautóba ülne be.

©

A Simtag szimulátort a híres belga pálya közvetlen közelében, Spa-Francorchamps-ban fejlesztette ki Norbi és az ő kis nemzetközi, de főleg magyarokból álló csapata. Az alumínium vázszerkezetre felépített eszköz rengeteg olyan alkatrésszel rendelkezik, melyek valódi versenyautókból származnak. Ilyen például a könnyen cserélhető OMP sportkormány, az FIA homologizációval rendelkező OMP versenyülés, az alumíniumból készült és profin állítható pedálsor, a H-kiosztású manuális váltó vagy éppen a hidraulikus kézifék.

A triplamonitoros szupererős PC-re épülő, 800 W-os hangrendszerű szimulátoron az összes népszerű autós szoftver futtatható, és opcionálisan akár virtuális headsettel is használható a bérelhető, illetve akár meg is vásárolható eszköz. Az árcédulán kiviteltől függően mintegy 5-6,2 millió forintos összeg olvasható. Ez nem kevés pénz, de egy profi pilótának a holt időkben még így is sokkal olcsóbb ily módon edzenie, mint egy iszonyatos fenntartási költségű valódi versenyautóval.

©

Mindenki Norbija a szimulátorozást követően legközelebb holnap ül be az igazi Hondájába, kedden ugyanis Monzában fog tesztelni a gyári japán autókat felkészítő JAS Motorsport. Március 22-23-án pedig a Hungaroringen fog gyakorolni a csapat.

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!