szerző:
hvg.hu

Közel egy tucat új kamerát szereltek fel a híd pesti oldalán és a tovább, a felújított útszakasz mentén. Gyorsan elkezdődött a találgatás, milyen célt szolgálnak.

Lassan véget ér a Róbert Károly körút felújítása, ahol a körúton és az Árpád híd pesti felhajtóján is egyre-másra jelentek meg a kamerák – írja cikkében a Totalcar.

A lap rá is kérdezett a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK), milyen okból kerültek fel a kamerák? A válasz szerint a projekt keretében összesen 11 darab forgalomfigyelő kamerát telepítettek - tehát nem traffipaxokat - , amelyeket a Budapest Közút forgalomtechnikai központjába kötöttek be. A kamerák célja a forgalom figyelése, így amennyiben szükséges, azonnali beavatkozás kezdeményezhető a központból a kamera által továbbított valós idejű képek alapján (pl. torlódások esetén a jelzőlámpa program módosítása).

- Árpád híd - Népfürdő utca lehajtó ág: 4 db kamera

- Váci út: 1 db kamera

- Róbert Károly körút - Teve utca: 5 db kamera

- Róbert Károly körút - Lehel utca: 1 db kamera

A Róbert Károly ezen szakaszának felújítása keretében egyébiránt kétirányú kerékpárút épült, akadály mentesítették a gyalogos-átkelőhelyeket, megújult a közvilágítás, felújították a járdákat, 70 új fát és közel 12000 cserjét telepítettek.

A címkép a Hírek, információk Óbudáról Facebook-oldaláról van.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!