szerző:
hvg.hu

Egyik olvasónk hívta fel a figyelmet egy régi, de még mindig ütős szóviccre, ami egy ismert KRESZ-táblához kapcsolódik.

A népi találékonyság olykor csodákra képes, és ez igaz a közlekedésre is. Sokszor láttunk már olyan KRESZ-táblát, amit viccesen egészítettek ki: ilyen volt a Várkert Bazárnál legendássá vált tábla, vagy épp a gyalogátkelőhelyeknél kitett értelmetlen jelzés továbbgondolása.

Utóbbi cikkünkbe botlott bele egyik olvasónk is, akinek rögtön eszébe jutott egy klasszikus szóvicc, amit az egyik ismert KRESZ-tábla kapcsán készített az internet ismeretlen művésze. Nem is szaporítanánk tovább a szót, mutatjuk:

©

A megfejtés pedig nem más, mint a

követ előzni tilos.

Azt persze mondanunk sem kell: senkinek sem ajánljuk, hogy a való életben is kipróbálja a viccet. A közlekedési jelzőtáblák rongálása ugyanis a közlekedés biztonsága elleni bűntett. Ha a tábla olvashatatlanná válik, az a közlekedés biztonsága elleni bűncselekménynek minősül.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!