hvg.hu Itthon

Csúszhat a 9 osztályos iskola bevezetése

Balog Zoltán miniszter egy konferencián jelentette be a 9 osztályos iskolát, később Palkovics László 2019-es indulásról beszél, a friss információk szerint viszont ez nem így lesz.

hvg.hu Itthon

A KDNP örül a családtudományi szaknak, de olyan még nincs

A kormány hallani sem akar a társadalmi nemek tanulmánya szakról – azt pedig nem hallja meg, hogy másról szól, mint amiről ő beszél –, bejelentette hát, hogy családtudományi mesterképzés indul ősztől. A KDNP örül, de egyelőre nem látszik, minek.

MTI/hvg.hu Itthon

A kormány már eldöntötte: jön a kilencosztályos iskola

A szakma nagyjából eldöntötte Balog Zoltán szerint, hogy a kilencosztályos iskolára szükség van, de arról még vitáznak, hogy négyéves óvoda, ötéves alsó tagozat vagy 3+3+3 éves általános iskola lenne-e a jó megoldás.

Windisch Judit Itthon

Az érettségire várókat már csak az ombudsman mentheti ki a csapdából

Már majdnem két hete lejárt az érettségire jelentkezés határideje, megannyi szakgimnazista a kormány új szabályainak áldozatává vált. A TASZ reméli, még nincs minden veszve: ha az alapvető jogok biztosa úgy dönt, azonnali hatállyal változtathat a kormány a szabályokon. A Független Diákparlament és a Civil Közoktatási Platform is hetek óta tiltakozik, de tökéletesen elbeszélnek egymás mellett a minisztériummal.

Dercsényi Dávid Itthon

A magyar fiatal munkát könnyen talál, megélhetést viszont nehezen

Egyhamar nem lesz a magyar ifjúság tömegesen rendszerkritikus és radikális – vonja le a legalaposabb hazai felmérés eredményeiből az MTA kutatója. Balog Zoltán miniszter ugyanezekből a számokból azt olvasta ki, hogy a magyar fiatal derűlátó, optimista és vagány. Az biztos, hogy magyar ifjakat már nem a munkaszerzés aggasztja a legjobban.

1 2 3 4 5 6 7
40
A címlapról ajánljuk