hvg.hu Itthon

Köves Slomó félelme: egy Jobbik–DK-koalíció és Soros György

Magyarországon van egy öt-tíz százalékos szélsőjobboldali elkötelezettségű párt, harmincszázaléknyi szalonantiszemitizmus, de a vallásos zsidó közösség nincs veszélyben – mondja Köves Slomó a Magyar Hírlapban, a véralgebrás Lovas István publicisztikájának hátoldalán. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség rabbija kiosztja a Mazsihiszt és a 444-et is.

hvg.hu Itthon

Köves Slomó akár Mészáros Lőrinccel is üzletelne

Az elmúlt években látványosan gyarapodott az EMIH ingatlanvagyona, miközben a rabbi a Fidesz közelébe sodródott. A vagyon gyarapodásáról Köves a HírTV Alinda című műsorában azt mondta, erre tulajdonképpen büszke és örül neki. Köves Slomó azt mondja, a Fidesz-KDNP-nek is vannak antiszemita tagjai.

MTI / hvg.hu Világ

Megszólaltak Jeruzsálem ügyében a hazai zsidó szervezetek

Érdemes a magyar kormánynak is megfontolnia, hogy az USA után Izrael fővárosának ismeri el Jeruzsálemet - írta Orbán Viktornak címzett levelében Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija, és ezt ajánlja a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) is.

hvg.hu Itthon

Videó: Emberség és önkéntesség a Nyugatinál

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség 2 millió forint értékű gyógyszert ajánlott fel a menekülteknek. Ennek egy részét a Nyugati tranzitzónába vitték. Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija hangsúlyozta, hogy az egyházaknak nagy szerepet kell vállalnia - az emberség parancsa alapján -, hogy mindenkin, aki "Isten képmására teremtődött" segítsen. Üzenet ez szerinte az egész társadalomnak és saját híveik felé is.

hvg.hu Gazdaság

Szja 1 százalék: Kinek a pap

Reprezentatív, 1200 fős alapos kutatás készült az 1 százalékos egyházi adófelajánlásokról. Meglepő válaszok is születtek – sokan például úgy gondolják, hogy a felajánlásuk el sem jut(na) a címzetthez.

MTI Nagyítás

Fotó: megkezdődött a hanuka, már ég a gyertya a Nyugatinál

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija a hanuka első napján azt mondta: a félelem és annak a következménye, az agresszió és a kirekesztés a tudatlanságból származik, amelynek "legnagyobb ellenszere a tudás, a szellem".

MTI Kult

Holnap este kezdődik a hanuka

Szerda este kezdődik hanuka, a zsidó vallás egyik legnagyobb ünnepe, ebből az alkalomból az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) szervezésében meggyújtják hanuka első lángját a budapesti Nyugati téren.

MTI Itthon

Köves Slomó: elszalasztott lehetőség volt a Zsidó Világkongresszus budapesti ülése

Elszalasztott lehetőség volt a Zsidó Világkongresszus (WJC) budapesti ülése, mert a rendezvényen több konstruktív, konkrét javaslat kellett volna arról, hogy mit lehet tenni az antiszemitizmus és a gyűlölet terjedése ellen, nem elég a "vészkiáltozás" - mondta Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija szerdán az MTI-nek.

MTI Itthon

Az EMIH nem hagyja annyiban Gyöngyösi zsidózását

További lépéseket tesz az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), valamint a Tett és Védelem Alapítvány Gyöngyösi Márton felszólalása ügyében, miután az ügyészség elutasította a jobbikos országgyűlési képviselő elleni feljelentést - közölte az EMIH csütörtökön az MTI-vel.

MTI Itthon

Gyöngyösi-ügy: feljelentést tesz az Izraelita Hitközség

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) büntetőfeljelentést tesz Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője ellen, aki az Országgyűlés és a kormány zsidó származású tagjai felmérésének szükségességéről beszélt hétfőn a parlamentben.

1 2

A címlapról ajánljuk