Folk György Gazdaság

Orbán és a britek nemet mondtak az EU-paktumra

A tizenhét euróövezeti ország és legalább hat másik uniós tagállam új kormányközi szerződést köt azért, hogy új szabályokat vezessenek be a pénzügyi fegyelem szigorítására - jelentette be Herman Van Rompuy, a tagországok állam- és kormányfői tanácsának elnöke péntek reggel, a brüsszeli csúcstalálkozó első napját lezáró sajtótájékoztatón. A britek mellett Magyarország nem csatlakozott az alkuhoz. Orbán Viktor ezt azzal magyarázta, hogy a parlamentnek meg kell vitatnia a kérdést, más államfői nyilatkozatok viszont ennek ellentmondanak.

MTI Világ

Még többet akar az EU Szerbiától Koszovó ügyében

Az Európai Unió azt várja Szerbiától, hogy tegyen további olyan lépéseket, amelyek meggyőzhetik az uniós tagállamokat arról, Belgrád komolyan elkötelezett a Koszovóval való párbeszéd mellett, és jóhiszeműen végrehajtja az eddig kötött megállapodásokat - hangsúlyozta pénteki közleményében Herman Van Rompuy, az EU-országok állam- és kormányfői testületének, az Európai Tanácsnak az elnöke.

MTI Világ

Rompuy: Olaszországnak reformok kellenek, nem választás

Olaszországnak reformokra, nem pedig választásokra van szüksége - mondta Herman Van Rompuy, az Európai Unió állam- és kormányfői tanácsának elnöke pénteken Rómában, Giorgio Napolitano olasz államfővel és Silvio Berlusconi lemondani készülő kormányfővel tartott megbeszélésén.

MTI Világ

November végén lesz az USA-EU csúcstalálkozó

November 28-án, Washingtonban lesz az Egyesült Államok és az Európai Unió idei csúcstalálkozója, és főleg gazdasági kérdésekről lesz szó rajta - jelentette be hétfő este közleményben a Fehér Ház.

MTI Gazdaság

Hajnalban megállapodtak az euró megmentéséről

Megállapodtak az euróövezeti országok állam- és kormányfői csütörtök hajnalban azokban az intézkedésekben, amelyek reményeik szerint lehetővé teszik az euróövezeti adósságválság hatékony kezelését.

MTI Világ

Tadics: Szerbia nem kér könnyítéseket az EU-tól

A szerb elnök szerint Szerbia mindent megtett azért, hogy megkezdődjenek a csatlakozási tárgyalások az Európai Unióval. Borisz Tadics úgy látja: országának helye van az EU-ban, és ugyanezt hangsúlyozta Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke is a Szerbia és az EU kapcsolatairól rendezett belgrádi fórumon.

MTI Világ

Rompuy: kemény munkával közeledhet Koszovó az EU-hoz

Koszovónak az Európai Unióhoz való közeledését szorgalmazta kedden Brüsszelben Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke azután, hogy megbeszélést folytatott Atifete Jahjaga koszovói elnökkel. Az EU-ban "mind a 27 tagállam elkötelezett a Nyugat-Balkán egészének európai perspektívája mellett" - hangsúlyozta az uniós állam-, illetve kormányfői testület vezetője.

MTI Gazdaság

Segítség a görögöknek: nem egységes az EU

Eltérő vélemények hangzottak el Brüsszelben arról, mennyire sürgős egy újabb támogatási csomag jóváhagyása, illetve arról is, pontosan milyen szerepet játsszanak ebben a magánbankok.

MTI Világ

Orbán szerint erősebb az unió, mint fél éve

Az Európai Unió most erősebb, mint fél éve volt - jelentette ki Orbán Viktor Brüsszelben pénteken, a magyar EU-elnökség utolsó uniós csúcstalálkozójának záró sajtótájékoztatóján.

MTI Világ

Van Rompuy a magyar elnökség munkáját is méltatta

Nyílt napot, szabad látogatási programsorozatot rendeztek az Európai Unió brüsszeli központi épületeiben szombaton; Herman Van Rompuy, az EU állam- és kormányfői tanácsának állandó elnöke az unió soros elnökségének, Magyarországnak a tevékenységét is méltatta.

Folk György / Brüsszel Világ

Újabb elnöki Twitter-üzenet borzolta az EU-csúcs kedélyeit

Hiába bakizott ismét az Európai Tanács elnöke az EU-csúcs első estéjén közzétett Twitter-üzenetében, a Huszonheteknek sikerült véglegesíteniük átfogó gazdaságpolitikai csomagjukat. Reményeik szerint ez pontot tesz az eurózóna hitelválságának végére.

MTI Világ

Van Rompuy: az EU-különcsúcsnak pozitív üzenetet kell küldenie

Az észak-afrikai helyzetről egy hét múlva tartandó, rendkívüli európai uniós csúcsértekezletnek az a fő célja, hogy világos és pozitív üzenetet küldjön a térség népeinek, kifejezésre juttatva az unió teljes támogatását a demokratikusabb és sokarcúbb, az egyének aktivitására jobban számító társadalom építését célzó átmeneti folyamathoz.

MTI Gazdaság

Orbán: "Úrrá kell lenni euróövezeti válságokon"

Az euróövezeten kívüli EU-tagállamoknak, így Magyarországnak is az az érdeke, hogy sikeres legyen a zóna 17 országának csúcstalálkozója, és az euró helyzete stabilizálódjon - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk