Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Rompuy: Olaszországnak reformok kellenek, nem választás

Rompuy: Olaszországnak reformok kellenek, nem választás

Olaszországnak reformokra, nem pedig választásokra van szüksége - mondta Herman Van Rompuy, az Európai Unió állam- és kormányfői tanácsának elnöke pénteken Rómában, Giorgio Napolitano olasz államfővel és Silvio Berlusconi lemondani készülő kormányfővel tartott megbeszélésén.

MTI

November végén lesz az USA-EU csúcstalálkozó

November végén lesz az USA-EU csúcstalálkozó

November 28-án, Washingtonban lesz az Egyesült Államok és az Európai Unió idei csúcstalálkozója, és főleg gazdasági kérdésekről lesz szó rajta - jelentette be hétfő este közleményben a Fehér Ház.

MTI

Hajnalban megállapodtak az euró megmentéséről

Megállapodtak az euróövezeti országok állam- és kormányfői csütörtök hajnalban azokban az intézkedésekben, amelyek reményeik szerint lehetővé teszik az euróövezeti adósságválság hatékony kezelését.

MTI

Tadics: Szerbia nem kér könnyítéseket az EU-tól

Tadics: Szerbia nem kér könnyítéseket az EU-tól

A szerb elnök szerint Szerbia mindent megtett azért, hogy megkezdődjenek a csatlakozási tárgyalások az Európai Unióval. Borisz Tadics úgy látja: országának helye van az EU-ban, és ugyanezt hangsúlyozta Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke is a Szerbia és az EU kapcsolatairól rendezett belgrádi fórumon.

MTI

Rompuy: kemény munkával közeledhet Koszovó az EU-hoz

Rompuy: kemény munkával közeledhet Koszovó az EU-hoz

Koszovónak az Európai Unióhoz való közeledését szorgalmazta kedden Brüsszelben Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke azután, hogy megbeszélést folytatott Atifete Jahjaga koszovói elnökkel. Az EU-ban "mind a 27 tagállam elkötelezett a Nyugat-Balkán egészének európai perspektívája mellett" - hangsúlyozta az uniós állam-, illetve kormányfői testület vezetője.

MTI

"Görögország helyzete nem hasonlítható más országokéhoz"

"Görögország helyzete nem hasonlítható más országokéhoz"

Görögország helyzete egyedülálló, és nem hasonlítható más országokéhoz - vélekedett Herman Van Rompuy a francia Le Monde napilapban kedden közölt cikkében.

MTI

Van Rompuy a twitteren jelentette be a válságtanácskozást

Van Rompuy a twitteren jelentette be a válságtanácskozást

Az euróövezeti tagállamok vezetői jövő hét csütörtökön délben tartanak válságtanácskozást a görögországi helyzetről - közölte Herman van Rompuy, az Európai Tanács elnöke pénteken.

Az euróövezeti válság miatt rendkívüli EU-csúcsot szerveznek

Vasárnapra hívhatják össze az euróövezeti válság elmérgesedése miatt szükségessé vált rendkívüli uniós csúcsot. Az EU elnöke eredetileg péntekre tervezte a találkozót.

MTI

Segítség a görögöknek: nem egységes az EU

Eltérő vélemények hangzottak el Brüsszelben arról, mennyire sürgős egy újabb támogatási csomag jóváhagyása, illetve arról is, pontosan milyen szerepet játsszanak ebben a magánbankok.

MTI

Jó szomszédot, megértő társat, gyermekáldást kívánt Orbán a lengyeleknek

Orbán Viktor miniszterelnök a magyar nép üdvözletét és köszönetét tolmácsolta Lengyelországnak a varsói Nagy Színházban péntek este elmondott beszédében, és sikert kívánt Donald Tusk miniszterelnöknek és Lengyelországnak a soros EU-elnökség feladatainak ellátásához.

MTI

Orbán szerint erősebb az unió, mint fél éve

Orbán szerint erősebb az unió, mint fél éve

Az Európai Unió most erősebb, mint fél éve volt - jelentette ki Orbán Viktor Brüsszelben pénteken, a magyar EU-elnökség utolsó uniós csúcstalálkozójának záró sajtótájékoztatóján.

MTI

Van Rompuy a magyar elnökség munkáját is méltatta

Nyílt napot, szabad látogatási programsorozatot rendeztek az Európai Unió brüsszeli központi épületeiben szombaton; Herman Van Rompuy, az EU állam- és kormányfői tanácsának állandó elnöke az unió soros elnökségének, Magyarországnak a tevékenységét is méltatta.

MTI

Martonyi elégedett Magyarország és az unió vezetőinek együttműködésével

Martonyi elégedett Magyarország és az unió vezetőinek együttműködésével

A gazdasági jogszabálycsomag elfogadásával a korábbi bizonytalanság után ismét mozgásba lendülhet Európa a külügyminiszter szerint.

MTI

Újabb elnöki Twitter-üzenet borzolta az EU-csúcs kedélyeit

Hiába bakizott ismét az Európai Tanács elnöke az EU-csúcs első estéjén közzétett Twitter-üzenetében, a Huszonheteknek sikerült véglegesíteniük átfogó gazdaságpolitikai csomagjukat. Reményeik szerint ez pontot tesz az eurózóna hitelválságának végére.

Van Rompuy: az EU-különcsúcsnak pozitív üzenetet kell küldenie

Az észak-afrikai helyzetről egy hét múlva tartandó, rendkívüli európai uniós csúcsértekezletnek az a fő célja, hogy világos és pozitív üzenetet küldjön a térség népeinek, kifejezésre juttatva az unió teljes támogatását a demokratikusabb és sokarcúbb, az egyének aktivitására jobban számító társadalom építését célzó átmeneti folyamathoz.

MTI

Orbán: "Úrrá kell lenni euróövezeti válságokon"

Az euróövezeten kívüli EU-tagállamoknak, így Magyarországnak is az az érdeke, hogy sikeres legyen a zóna 17 országának csúcstalálkozója, és az euró helyzete stabilizálódjon - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben.

MTI

Van Rompuy: vége az átfogó európai recessziónak

Az átfogó európai recessziónak vége, de továbbra is alapvető fontosságú az éberség - jelentette ki Hermann van Rompuy, az Európai Tanács elnöke szerdán az olaszországi Pármában.

MTI

Német lap bírálja az EP konzervatív frakcióját a magyar médiatörvény kapcsán

Az Európai Parlament hiteltelenné teszi az EU külpolitikáját címmel közölt a magyar médiatörvényhez kapcsolódó cikket csütörtöki számában a Handelsblatt.

Haikuval köszönt bennünket Van Rompuy

Háromsoros japánvers-formájú költeménnyel, haikuval kívánt kellemes ünnepeket és boldog új évet az Európai Unió kormányfői tanácsának állandó elnöke, Herman Van Rompuy az unió lakóinak.

MTI

Van Rompuy: az eurózóna stabilitása kulcskérdés

Az eurózóna stabilitásának megőrzése kulcskérdés, ezért az unió valamennyi tagállama hajlandó mindent megtenni – mondta Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke kedden Budapesten.

MTI

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X