MTI Világ

Még többet akar az EU Szerbiától Koszovó ügyében

Az Európai Unió azt várja Szerbiától, hogy tegyen további olyan lépéseket, amelyek meggyőzhetik az uniós tagállamokat arról, Belgrád komolyan elkötelezett a Koszovóval való párbeszéd mellett, és jóhiszeműen végrehajtja az eddig kötött megállapodásokat - hangsúlyozta pénteki közleményében Herman Van Rompuy, az EU-országok állam- és kormányfői testületének, az Európai Tanácsnak az elnöke.

MTI Világ

Rompuy: Olaszországnak reformok kellenek, nem választás

Olaszországnak reformokra, nem pedig választásokra van szüksége - mondta Herman Van Rompuy, az Európai Unió állam- és kormányfői tanácsának elnöke pénteken Rómában, Giorgio Napolitano olasz államfővel és Silvio Berlusconi lemondani készülő kormányfővel tartott megbeszélésén.

MTI Világ

November végén lesz az USA-EU csúcstalálkozó

November 28-án, Washingtonban lesz az Egyesült Államok és az Európai Unió idei csúcstalálkozója, és főleg gazdasági kérdésekről lesz szó rajta - jelentette be hétfő este közleményben a Fehér Ház.

MTI Gazdaság

Hajnalban megállapodtak az euró megmentéséről

Megállapodtak az euróövezeti országok állam- és kormányfői csütörtök hajnalban azokban az intézkedésekben, amelyek reményeik szerint lehetővé teszik az euróövezeti adósságválság hatékony kezelését.

MTI Világ

Tadics: Szerbia nem kér könnyítéseket az EU-tól

A szerb elnök szerint Szerbia mindent megtett azért, hogy megkezdődjenek a csatlakozási tárgyalások az Európai Unióval. Borisz Tadics úgy látja: országának helye van az EU-ban, és ugyanezt hangsúlyozta Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke is a Szerbia és az EU kapcsolatairól rendezett belgrádi fórumon.

MTI Világ

Rompuy: kemény munkával közeledhet Koszovó az EU-hoz

Koszovónak az Európai Unióhoz való közeledését szorgalmazta kedden Brüsszelben Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke azután, hogy megbeszélést folytatott Atifete Jahjaga koszovói elnökkel. Az EU-ban "mind a 27 tagállam elkötelezett a Nyugat-Balkán egészének európai perspektívája mellett" - hangsúlyozta az uniós állam-, illetve kormányfői testület vezetője.

MTI Gazdaság

Segítség a görögöknek: nem egységes az EU

Eltérő vélemények hangzottak el Brüsszelben arról, mennyire sürgős egy újabb támogatási csomag jóváhagyása, illetve arról is, pontosan milyen szerepet játsszanak ebben a magánbankok.

MTI Világ

Orbán szerint erősebb az unió, mint fél éve

Az Európai Unió most erősebb, mint fél éve volt - jelentette ki Orbán Viktor Brüsszelben pénteken, a magyar EU-elnökség utolsó uniós csúcstalálkozójának záró sajtótájékoztatóján.

MTI Világ

Van Rompuy a magyar elnökség munkáját is méltatta

Nyílt napot, szabad látogatási programsorozatot rendeztek az Európai Unió brüsszeli központi épületeiben szombaton; Herman Van Rompuy, az EU állam- és kormányfői tanácsának állandó elnöke az unió soros elnökségének, Magyarországnak a tevékenységét is méltatta.

Folk György / Brüsszel Világ

Újabb elnöki Twitter-üzenet borzolta az EU-csúcs kedélyeit

Hiába bakizott ismét az Európai Tanács elnöke az EU-csúcs első estéjén közzétett Twitter-üzenetében, a Huszonheteknek sikerült véglegesíteniük átfogó gazdaságpolitikai csomagjukat. Reményeik szerint ez pontot tesz az eurózóna hitelválságának végére.

MTI Világ

Van Rompuy: az EU-különcsúcsnak pozitív üzenetet kell küldenie

Az észak-afrikai helyzetről egy hét múlva tartandó, rendkívüli európai uniós csúcsértekezletnek az a fő célja, hogy világos és pozitív üzenetet küldjön a térség népeinek, kifejezésre juttatva az unió teljes támogatását a demokratikusabb és sokarcúbb, az egyének aktivitására jobban számító társadalom építését célzó átmeneti folyamathoz.

MTI Gazdaság

Orbán: "Úrrá kell lenni euróövezeti válságokon"

Az euróövezeten kívüli EU-tagállamoknak, így Magyarországnak is az az érdeke, hogy sikeres legyen a zóna 17 országának csúcstalálkozója, és az euró helyzete stabilizálódjon - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben.

MTI Világ

Haikuval köszönt bennünket Van Rompuy

Háromsoros japánvers-formájú költeménnyel, haikuval kívánt kellemes ünnepeket és boldog új évet az Európai Unió kormányfői tanácsának állandó elnöke, Herman Van Rompuy az unió lakóinak.

1 2 3 4 5 6
A címlapról ajánljuk