Még többet akar az EU Szerbiától Koszovó ügyében

Még többet akar az EU Szerbiától Koszovó ügyében

Az Európai Unió azt várja Szerbiától, hogy tegyen további olyan lépéseket, amelyek meggyőzhetik az uniós tagállamokat arról, Belgrád komolyan elkötelezett a Koszovóval való párbeszéd mellett, és jóhiszeműen végrehajtja az eddig kötött megállapodásokat - hangsúlyozta pénteki közleményében Herman Van Rompuy, az EU-országok állam- és kormányfői testületének, az Európai Tanácsnak az elnöke.

MTI

Rompuy: Olaszországnak reformok kellenek, nem választás

Rompuy: Olaszországnak reformok kellenek, nem választás

Olaszországnak reformokra, nem pedig választásokra van szüksége - mondta Herman Van Rompuy, az Európai Unió állam- és kormányfői tanácsának elnöke pénteken Rómában, Giorgio Napolitano olasz államfővel és Silvio Berlusconi lemondani készülő kormányfővel tartott megbeszélésén.

MTI

November végén lesz az USA-EU csúcstalálkozó

November végén lesz az USA-EU csúcstalálkozó

November 28-án, Washingtonban lesz az Egyesült Államok és az Európai Unió idei csúcstalálkozója, és főleg gazdasági kérdésekről lesz szó rajta - jelentette be hétfő este közleményben a Fehér Ház.

MTI

Hajnalban megállapodtak az euró megmentéséről

Megállapodtak az euróövezeti országok állam- és kormányfői csütörtök hajnalban azokban az intézkedésekben, amelyek reményeik szerint lehetővé teszik az euróövezeti adósságválság hatékony kezelését.

MTI

Tadics: Szerbia nem kér könnyítéseket az EU-tól

Tadics: Szerbia nem kér könnyítéseket az EU-tól

A szerb elnök szerint Szerbia mindent megtett azért, hogy megkezdődjenek a csatlakozási tárgyalások az Európai Unióval. Borisz Tadics úgy látja: országának helye van az EU-ban, és ugyanezt hangsúlyozta Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke is a Szerbia és az EU kapcsolatairól rendezett belgrádi fórumon.

MTI

Rompuy: kemény munkával közeledhet Koszovó az EU-hoz

Rompuy: kemény munkával közeledhet Koszovó az EU-hoz

Koszovónak az Európai Unióhoz való közeledését szorgalmazta kedden Brüsszelben Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke azután, hogy megbeszélést folytatott Atifete Jahjaga koszovói elnökkel. Az EU-ban "mind a 27 tagállam elkötelezett a Nyugat-Balkán egészének európai perspektívája mellett" - hangsúlyozta az uniós állam-, illetve kormányfői testület vezetője.

MTI

"Görögország helyzete nem hasonlítható más országokéhoz"

"Görögország helyzete nem hasonlítható más országokéhoz"

Görögország helyzete egyedülálló, és nem hasonlítható más országokéhoz - vélekedett Herman Van Rompuy a francia Le Monde napilapban kedden közölt cikkében.

MTI

Van Rompuy a twitteren jelentette be a válságtanácskozást

Van Rompuy a twitteren jelentette be a válságtanácskozást

Az euróövezeti tagállamok vezetői jövő hét csütörtökön délben tartanak válságtanácskozást a görögországi helyzetről - közölte Herman van Rompuy, az Európai Tanács elnöke pénteken.

Az euróövezeti válság miatt rendkívüli EU-csúcsot szerveznek

Vasárnapra hívhatják össze az euróövezeti válság elmérgesedése miatt szükségessé vált rendkívüli uniós csúcsot. Az EU elnöke eredetileg péntekre tervezte a találkozót.

MTI

Segítség a görögöknek: nem egységes az EU

Eltérő vélemények hangzottak el Brüsszelben arról, mennyire sürgős egy újabb támogatási csomag jóváhagyása, illetve arról is, pontosan milyen szerepet játsszanak ebben a magánbankok.

MTI

Jó szomszédot, megértő társat, gyermekáldást kívánt Orbán a lengyeleknek

Orbán Viktor miniszterelnök a magyar nép üdvözletét és köszönetét tolmácsolta Lengyelországnak a varsói Nagy Színházban péntek este elmondott beszédében, és sikert kívánt Donald Tusk miniszterelnöknek és Lengyelországnak a soros EU-elnökség feladatainak ellátásához.

MTI

Orbán szerint erősebb az unió, mint fél éve

Orbán szerint erősebb az unió, mint fél éve

Az Európai Unió most erősebb, mint fél éve volt - jelentette ki Orbán Viktor Brüsszelben pénteken, a magyar EU-elnökség utolsó uniós csúcstalálkozójának záró sajtótájékoztatóján.

MTI

Van Rompuy a magyar elnökség munkáját is méltatta

Nyílt napot, szabad látogatási programsorozatot rendeztek az Európai Unió brüsszeli központi épületeiben szombaton; Herman Van Rompuy, az EU állam- és kormányfői tanácsának állandó elnöke az unió soros elnökségének, Magyarországnak a tevékenységét is méltatta.

MTI

Martonyi elégedett Magyarország és az unió vezetőinek együttműködésével

Martonyi elégedett Magyarország és az unió vezetőinek együttműködésével

A gazdasági jogszabálycsomag elfogadásával a korábbi bizonytalanság után ismét mozgásba lendülhet Európa a külügyminiszter szerint.

MTI

Újabb elnöki Twitter-üzenet borzolta az EU-csúcs kedélyeit

Hiába bakizott ismét az Európai Tanács elnöke az EU-csúcs első estéjén közzétett Twitter-üzenetében, a Huszonheteknek sikerült véglegesíteniük átfogó gazdaságpolitikai csomagjukat. Reményeik szerint ez pontot tesz az eurózóna hitelválságának végére.

Van Rompuy: az EU-különcsúcsnak pozitív üzenetet kell küldenie

Az észak-afrikai helyzetről egy hét múlva tartandó, rendkívüli európai uniós csúcsértekezletnek az a fő célja, hogy világos és pozitív üzenetet küldjön a térség népeinek, kifejezésre juttatva az unió teljes támogatását a demokratikusabb és sokarcúbb, az egyének aktivitására jobban számító társadalom építését célzó átmeneti folyamathoz.

MTI

Orbán: "Úrrá kell lenni euróövezeti válságokon"

Az euróövezeten kívüli EU-tagállamoknak, így Magyarországnak is az az érdeke, hogy sikeres legyen a zóna 17 országának csúcstalálkozója, és az euró helyzete stabilizálódjon - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben.

MTI

Van Rompuy: vége az átfogó európai recessziónak

Az átfogó európai recessziónak vége, de továbbra is alapvető fontosságú az éberség - jelentette ki Hermann van Rompuy, az Európai Tanács elnöke szerdán az olaszországi Pármában.

MTI

Német lap bírálja az EP konzervatív frakcióját a magyar médiatörvény kapcsán

Az Európai Parlament hiteltelenné teszi az EU külpolitikáját címmel közölt a magyar médiatörvényhez kapcsolódó cikket csütörtöki számában a Handelsblatt.

Haikuval köszönt bennünket Van Rompuy

Háromsoros japánvers-formájú költeménnyel, haikuval kívánt kellemes ünnepeket és boldog új évet az Európai Unió kormányfői tanácsának állandó elnöke, Herman Van Rompuy az unió lakóinak.

MTI

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X