hvg.hu Vállalkozás

Ahol a csaló bankároknak még a börtönben is jár a luxus és a hölgyvendég

Két bankárt épp most ítéltek el 12-24 hónapos börtönbüntetésre, mert csődbe vitték Izland egyik legnagyobb bankját. Még öt ügyön dolgozom, de remélem, hogy az év végéig le tudjuk zárni a dossziékat- mondta a különleges ügyész, aki nyolcadik éve kizárólag a pénzügyi válság bűnügyi vonatkozásaival foglalkozik.

hvg.hu Gazdaság

Amikor egy kis ország begorombul, és nekimegy egy nagynak

Ne használja az ország nevét az Iceland Foods brit cég, mely több mint 800 üzlettel rendelkezik Nagy-Britanniában! Ezt követeli Izland külügyminisztériuma, mely hivatalos panasszal fordult az Európai Unió szellemi tulajdonnal foglalkozó hivatalához. A brit cég 1970 óta viseli az Iceland nevet.

MTI Gazdaság

Megéri izlandi képviselőnek lenni

Jelentősen, 44 százalékkal megemelték Izlandon a parlamenti képviselők fizetését, amely így már 9 ezer euró lesz, hogy biztosítva legyen a függetlenségük - jelentette be kedden a köztisztviselők juttatását szabályozó testület.

hvg.hu Világ

Izland mégsem kérte a kalózokat

A várakozásokkal ellentétben nem a hagyományos pártrendszertől elforduló Kalózpárt nyerte meg a szombati izlandi parlamenti választást. Az eddigi kisebbik koalíciós partner, a Függetlenség Párt szerepelt a legjobban, és a kalózók valószínűleg nem kerülnek be a koalícióba sem.

hvg.hu Gazdaság

Meg fog lepődni: ebben az országban használják el fejenként a legtöbb áramot

Közeledik a marokkói klímacsúcs, amelynek középpontjában az energiafogyasztás és az azzal összefüggő szén-monoxid-kibocsátás kérdései állnak majd. Ennek nyomán a brit The Telegraph térképre rendezte a legtöbb és legkevesebb villamos energiát fogyasztó, illetve a legtöbb és legkevesebb szén-dioxidot a levegőbe bocsátó országokat.

hvg.hu Élet+Stílus

El tudna ilyesmit képzelni a magyar parlamentben?

Beszéde alatt szoptatta meg csecsemőjét egy izlandi parlamenti képviselő. Ez még az észak-európai országban is meglepő esemény, annak ellenére, hogy az ott élők nem csinálnak ügyet a nyilvános szoptatásból.

1 2 3 4 5 6 7
14
A címlapról ajánljuk