Windisch Judit Itthon

Kihasználnák a momentumot az MSZP–DK-szendvicsből menekülő pártok

Fényes jövő áll mögöttük – így összegezhető több kis baloldali párt helyzete. Nem csoda, hogy az MSZP-vel és a DK-val összekapaszkodás gyötrelmei helyett meglátták a lehetőséget a Momentum Mozgalomban. Szerintük szövetségük új pólust hozhatna a magyar politikába. Csak Fekete-Győr Andrásék intenek: nem kérnek az elmúlt 27 évből. Majd összemegy az arcuk – jósolnak a kispártok vezetői közül többen.

hvg.hu/MTI Itthon

Az LMP kikosarazta Botkát

A párt – ahogy azt előre jelezte is – nem akar közösen indulni a 2018-as választáson. Botka László abban bízik, még meggondolják magukat.

MTI Gazdaság

Kivizsgálnák Matolcsy kormánybuktatási sztoriját

Az MSZP parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi annak kiderítésére, hogy melyik ország veszélyeztette Magyarország nemzeti szuverenitását, pénzügyi stabilitását. Mesterházy Attila szerint Matolcsy György jegybankelnök az USA-ról beszélhetett a külföldi kormánybuktatási szándékról szóló megjegyzéseiben.

hvg.hu Itthon

Most akkor kinek a jelölt-jelöltje Botka László?

Nem igazán tudják még az általunk megkérdezett szocialisták, hogy az MSZP, vagy az egész baloldal miniszterelnök-jelölt-jelöltje lesz-e a szegedi polgármester. Arról is kérdeztük a megint megújuló párt vezetőit, hogy a négyes metró körüli korrupció újbóli felmelegítése nem árt-e a pártnak.

Windisch Judit Itthon

Hello baloldal! - oligarchaadóval és Gyurcsány-üldözéssel köszönt be Botka

Programot hirdetett Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje. A vagyonadó belengetését, az elmúlt 25 évben meggazdagodók megsarcolásának ötletét csönd fogadta a teremben, Gyurcsány ekézését viszont értékelte a hallgatóság. Bár volt vendég, aki megjegyezte, hogy azért Gyurcsány karizmatikusabb figura Botkánál.

Windisch Judit Itthon

Az LMP kiakadt Botka húzására, nem közösködnek 2018-ban

Az LMP nem köt szövetséget, erről hiába megy tárgyalni Botka László, az MSZP felkent miniszterelnök-jelöltje. A hvg.hu kérdésére a zöldpárt egyik politikusa elmondta: nem vették jó néven, hogy a szegedi polgármester a sajtón keresztül akarja őket nyomás alá helyezni.

hvg.hu Itthon

Beleállt az MSZP az olimpiai aláírásgyűjtésbe

Kedden a főváros húsz pontján a szocialisták is gyűjteni kezdték az aláírásokat az olimpiáról szóló népszavazási kezdeményezéshez. Január végén még több polgármesterük leszavazta azt a javaslatot, hogy Budapest vonja vissza a pályázatot.

1 2 3 4 5 6 7
285
A címlapról ajánljuk