Imádkozva kóstolta meg a disznóhúst egy muszlim nő, majd az egészet feltette a TikTokra. Két év börtönt kapott
A nő megdöbbent az ítéleten, lehet, hogy fellebbez.
A nő megdöbbent az ítéleten, lehet, hogy fellebbez.
Nagyon megugrott az ország energiahordozó-importja novemberben, és húsból is jóval nagyobb volt a behozatal. Az export 80 százaléka az EU-ba irányult.
A sertéspestis tombol Kínában, és ez világszerte felnyomta a sertéshús árát.
Az Agrárgazdasági Kamara szerint jelentős drágulás jöhet a sertéshúsnál is.
Magyarországnak azokról a területeiről, ahol nem bukkant fel a fertőzés, az uniós állategészségügyi protokollnak megfelelően korlátozás nélkül szállítható az élő sertés, a sertéshús és a sertéshúsból készült termékek.
Megbüntettek egy izraeli katonát a felettesei, mert disznóhúsos szendvicset evett, miközben a hadsereg egyenruháját viselte. Ezzel megsértette a katonaság kóser ételekre vonatkozó szabályát – közölte az izraeli hadsereg kedden.
Tilos lesz nyers sertéshúst felszolgálni a japán éttermekben a hepatitiszfertőzés veszélye miatt.
Csaknem harminc évvel a csernobili atomkatasztrófa után még mindig nagyon sok a radioaktív vaddisznó Bajorországban.
Tömeges őrizetbe vételek volt Kínában fertőzött sertéshús forgalmazása miatt.
Ínycsiklandó ételfotók helyett két karácsonyi kompozíciójú, disznótorost és karajt árbázoló csendélettel, valamint rengeteg betűvel igyekszik rábeszélni az embereket a kormány arra az évi három kilós plusz disznóhús-fogyasztásra, amelyet korábban az agrártárca célkitűzésként megállapított. A hosszú szöveget nem biztos, hogy érdemes elolvasni, a lényeg, hogy finom ételek készíthetők a sertésből. A hirdetés a Heti Válaszban jelent meg.
Három kilóval növelné egy év alatt a sertéshús-fogyasztását a Vidékfejlesztési Minisztérium, ezért kampányt is indít. Jó lesz vigyázni, mert a minisztérium szerint egy ugyanilyen kampányuk miatt ettük idén egy kilóval több halat.
Ezúttal a jávorszarvas-lasagnéról derült ki, hogy nem teljesen az
Évek óta árulják Sanghajban a környező településeken betegségtől elhullott sertések húsát, s erről mit sejtenek a gyanútlan fogyasztók - írta a Csije Pao című kínai üzleti lap. Az újság terjedelmes írását a Hszinhua hírügynökség ismertette kínai nyelvű oldalán.
Éppen két éve, hogy a tökéletesnek kikiáltott kocsonya receptjét megosztottuk, és tán szűk esztendeje is hirdettük az igét e komoly téli ügyletben. Igaz, házi áldás helyett hímezgethetnénk falvédő szövegnek: ismétlés a tudás anyja. De csak visszafejlődtünk.
Az első alkalommal megrendezett, de hagyományteremtőnek szánt fesztivált azért tették e hét utolsó három napjára, hogy...
Úgy tűnik, a csülök igazi magyar virtus, nagyon a mi konyhánk sajátja. Nem vitatva, hogy a bajorok is erősek csülökben, de nekik ez csak sörkorcsolya. Míg a mi tányérunkra fő fogásban valamiféle nemzeti hagyomány juttatja, mely feltétlen tiszteletet tanúsít a korszerűtlen, zsíros és egészségtelen, de isteni ételek felé.
„Krisztus király ünnepe és Ádvent első vasárnapja között kocsonyának főzését veszi fontolóra a felelősen gondolkodó férfiember. A férfiember szót hangsúlyoznunk muszáj, mert a kocsonya készítéséhez emelkedett érzület, mély erkölcsi komolyság és érett intellektus szükségeltetik, ezen tulajdonságok pedig ismeretes módon a férfiúi szubjektum sajátjai.”
Grillen, serpenyőben, sütőben, egyben vagy szeletben, hidegen vagy melegen, füstölve, nyersen vagy főzve a tarja öreg hentesek, ifjú ragadozók és köztes hódolók szerint a legszaftosabb hús.
Eshet a hó, fújhat a szél, riogathat fagy, ma biztos, hogy békaeső esik Diósgyőrött, Nagy Lajos király egykori lovagvárában. A hatalmat pedig széles e vidéken Békakirály és Jégkirálynő gyakorolja három napon át. Ez idő tájt Miskolcon és környékén, a kilencedik alkalommal megrendezett téli fesztivál jegyében minden a pislogó békáról, de legfőképpen a kocsonyáról szól.