#disznóhús







Dögkút helyett az asztalra került a hús Kínában
 

Dögkút helyett az asztalra került a hús Kínában

Évek óta árulják Sanghajban a környező településeken betegségtől elhullott sertések húsát, s erről mit sejtenek a gyanútlan fogyasztók - írta a Csije Pao című kínai üzleti lap. Az újság terjedelmes írását a Hszinhua hírügynökség ismertette kínai nyelvű oldalán.

MTI MTI

A nagyi tökéletesen egyszerű kocsonyája – recept
 

A nagyi tökéletesen egyszerű kocsonyája – recept

Éppen két éve, hogy a tökéletesnek kikiáltott kocsonya receptjét megosztottuk, és tán szűk esztendeje is hirdettük az igét e komoly téli ügyletben. Igaz, házi áldás helyett hímezgethetnénk falvédő szövegnek: ismétlés a tudás anyja. De csak visszafejlődtünk.

Gy.Zs. Gy.Zs.

A tökéletes csülök – recept
 

A tökéletes csülök – recept

Úgy tűnik, a csülök igazi magyar virtus, nagyon a mi konyhánk sajátja. Nem vitatva, hogy a bajorok is erősek csülökben, de nekik ez csak sörkorcsolya. Míg a mi tányérunkra fő fogásban valamiféle nemzeti hagyomány juttatja, mely feltétlen tiszteletet tanúsít a korszerűtlen, zsíros és egészségtelen, de isteni ételek felé.


A tökéletes kocsonya – recept
 

A tökéletes kocsonya – recept

„Krisztus király ünnepe és Ádvent első vasárnapja között kocsonyának főzését veszi fontolóra a felelősen gondolkodó férfiember. A férfiember szót hangsúlyoznunk muszáj, mert a kocsonya készítéséhez emelkedett érzület, mély erkölcsi komolyság és érett intellektus szükségeltetik, ezen tulajdonságok pedig ismeretes módon a férfiúi szubjektum sajátjai.”

hvg.hu hvg.hu

A tökéletes tarja - recepttel
 

A tökéletes tarja - recepttel

Grillen, serpenyőben, sütőben, egyben vagy szeletben, hidegen vagy melegen, füstölve, nyersen vagy főzve a tarja öreg hentesek, ifjú ragadozók és köztes hódolók szerint a legszaftosabb hús.

Vétek György Vétek György