Tóth Richárd Itthon

Legalább már tudjuk, milyen rendszerben élünk

Mostanra általános vélekedéssé vált, hogy egy populista fordulat következett be a világban, amit sokan a demokrácia ellenében, romboló folyamatként határoznak meg. De mi az a populizmus, és hogy került Magyarországra? Erre kereste a választ Antal Attila.

hvg.hu Itthon

Orbán rendszerét is tanulmányozta egy másik Trump-könyv szerzője

És arra jutott, hogy nem az ideológia, hanem a pénz határozza meg ezeket a kvázi-autokráciákat. David Frum könyve nemrég jelent meg Donald Trumpról – magyar párhuzamokkal. A szerző nem az a kifejezett balos Soros-bérenc: George W. Bush amerikai republikánus elnök mellett dolgozott, a politikai elemző oldal Atlantic szerkesztője.

Tóth Richárd Itthon

Soros már akkor megírta a tervét, amikor Orbán összeállt Torgyánnal

Miért érezte magát egy hatalmas emésztőcsatornának Soros György? Mikor látta meg, hogy válságban van a globális kapitalizmus? Mióta gondolja azt, hogy a megoldás a nyílt társadalom? A kormány nemrég kezdte közellenségként beállítani Sorost, pedig a milliárdos-filantróp már majdnem két évtizede mondja, amit mond.

hvg.hu Kult

13 tuti könyv karácsonyra

Kiváló kortárs magyar regények, vicces listákba szedett történelmi tények, illetve a magyar történelem legújabb feldolgozása, zenész életrajz és a maratoni futás pszichológiája – összeállításunkkal szeretnénk megkönnyíteni a választást a karácsonyi könyvkínálatból. Az biztos, hogy mi bármely könyvet szívesen látnánk a fa alatt.

hvg.hu Kult

Varró Dani titokban könyveket hagy el – videó

A költő is beszállt a Libri akciójába, amelynek keretében 1000 könyvet rejtenek el országszerte a „Libri Könyvszakértői”. Videók is készültek Varró Dani "partizánakcióiról".

T. R. Itthon

“Könyvet írsz Vona Gáborról? Kicsinálunk”

Bemutatták a Jobbik pártelnökéről írt könyvet, de a szerző nélkül. Havas Henrik ugyanis nem jött el. Néhány hónappal a választások előtt egy ilyen könyv nem sokkal több, mint a kampány része, de ha Vona helyett Szél Bernadettről írtak volna könyvet, az is az lett volna.

Németh Róbert Kult

"A szerzőinknek könyvespolcon a helyük"

Októbertől új vezető, a korábban a Népszabadság, majd a Népszava kulturális rovatát vezető Kuczogi Szilvia érkezett az Európa Könyvkiadó élére, ahol pozíciójában a műfordító M. Nagy Miklóst váltja. A több évtizedes újságírói múltra visszatekintő új kiadóvezetőt kérdeztük a könyvpiacot érintő nehézségekről és arról, merre tart az egyik legnagyobb hazai könyvkiadó.

1 2 3 4 5 6 7
38

A címlapról ajánljuk