Bihari Ádám Világ

A "korrupció gyilkol", de győzhet-e a román okostelefonos forradalom?

1989 óta nem látott tömeg, több százezer ember ment ki az utcára Romániában az elmúlt hetekben, és úgy tűnik, egyelőre nem is akarják ezt abbahagyni. Mi ütötte ki ennyire a biztosítékot, hogy még azok is a kormány ellen tüntetnek, akik hatalomra juttatták? Miért elégedetlenek az erdélyi magyarok az RMDSZ hallgatásával? Románokat és romániai magyarokat kérdeztünk.

hvg.hu Itthon

Nem Gulyást körözik, megtaláltuk, kire illik a leírás

Ki ellen adott ki a bíróság nemzetközi és európai elfogatóparancsot? A Magyar Nemzettel szemben egy olyan személyt találtunk a nyilvános körözési listában, akit a sajtó korábban kapcsolatba hozott a 4-es metró építésében érdekelt Strabaggal. A Fővárosi Törvényszék is cáfolja Gulyás László körözését.

MTI Világ

Románia: nem lesz btk.-módosítás, az államfő megoldást vár

Klaus Iohannis román államfő a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Pártot (PSD) tette felelőssé az országban kialakult válságért, és tőlük vár megoldást – derült ki abból a beszédből, amelyet alkotmányos jogaival élve az elnök a parlamenthez intézett kedden.

MTI / hvg.hu Világ

A romániai tüntetők a kormányfő lemondását követelik

A korrupciót megkönnyítő sürgősségi rendelet hatálytalanítása után is folytatódtak Romániában a tiltakozó megmozdulások vasárnap: az ország nagyvárosaiban összesereglett tüntetők a szociálliberális kormány lemondását követelik, Sorin Grindeanu miniszterelnök azonban közölte, nem mond le.

Parászka Boróka Világ

Románia: ostor és kockacukor

Több százezer ember tüntet napok óta Románia-szerte. A rendszerváltás óta nem látott tömegeket a korrupciópártiak támadása vitte utcára.

hvg.hu Itthon

Kiadható a teljes metrójelentés az OLAF szerint

Ha akarják, közzétehetik a magyar hatóságok a 4-es metró beruházásával kapcsolatos korrupciós jelentést – válaszolta Giovanni Kessler, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) főigazgatója Jávor Benedek EP-képviselőnek. Jávor most levélben kéri Orbán Viktortól és Polt Péter legfőbb ügyésztől a jelentés nyilvánosságra hozását.

1 2 3 4 5 6 7
71
A címlapról ajánljuk