hvg.hu Gazdaság

Izraeli milliárdos üzent Soros Györgynek a börtönből

Pénzmosással és korrupcióval gyanúsítják Izraelben Beny Steinmetzet, akit néhány társával együtt lecsuktak. Köztük Tal Silbersteint, aki az osztrák kancellár tanácsadója volt a választási kampányban. A kínos ügy miatt az osztrák kancellár azonnali hatállyal megszakította vele a viszonyt – számol be az izraeli Haaretz. De hogy kerül a képbe Soros György?

hvg.hu Gazdaság

Hontalanná vált a korrupcióval harcoló grúz exelnök

Megfosztotta ukrán állampolgárságától Miheil Szaakasvilit, Grúzia volt államfőjét (2003-2013) Petro Porosenko elnök. Még nem is oly rég maga Porosenko adta át az ukrán útlevelet hajdani egyetemi társának, Szaakasvilinek, akit egyben kinevezett Odessza kormányzójának. De mi a szakítás oka?

hvg.hu Gazdaság

Korrupció franciásan, mi az a Karacsi-gate, és miért vették újra elő?

Felrobbant egy autóbusz Pakisztán legnagyobb városában még 2002 májusában: 15-en meghaltak, köztük 11 francia állampolgár. Miért veszítették életüket ilyen sokan Karacsiban? Tizenöt éve vizsgálják ezt különböző bíróságok Franciaországban, ahol most a célkeresztbe került az akkori hadügyminiszter, a ma 75 éves Francois Léotard.

MTI Sport

Újabb durva korrupciós ügy a fociban

A spanyol rendőrség kedden reggel őrizetbe vette többek között a labdarúgó szövetség elnökét, Ángel María Villart, aki után korrupciós ügyben nyomoznak.

MTI Világ

9 és fél év börtönre ítélték a volt brazil elnököt

Luiz Inácio Lula da Silvát korrupció és pénzmosás vádjával ítélték el: vesztegetési ügyletekből húzott hasznot a részben állami tulajdonban lévő Petrobras olajipari óriásvállalat közvetítésével. Azért jövőre indul a választáson.

1 2 3 4 5 6 7
75
A címlapról ajánljuk