Balázs Eszter Itthon

Békés Márton esete az ópiummal és az értelmiséggel

Nekünk, magyar értelmiségiek számára a CEU melletti kiállás többről is szól: az ország Európához való tartozásáról, valamint általában a hazai oktatás, kutatás szabadságáról és minőségéről. Vélemény.

hvg.hu Itthon

Ezt nem teszik az ablakba a nők: Kövér elmondta, miért nem szavazta meg a boltzár eltörlését

Elvi okokból nem vett részt a vasárnapi zárva tartás visszavonásáról szóló szavazáson Kövér László. Mint mondta, nem tudja elfogadni azokat az érveket, hogy a nők szerint a zárva tartás a családok életét nehezíti. Miért nem azoknak a kényelmi szempontjaira gondolunk, akik vasárnaponként a mi kényelmünk miatt kell, hogy "helyt álljanak" a kasszáknál vagy a pult mögött? "Ennyi szolidaritás egy társadalomban elvárható" – mondta a házelnök.

MTI Itthon

Szijjártó sajátosan értelmezi a szolidaritást

Szijjáró Péter egy osztrák lapinterjúban elmondta, hogy idén eddig 150 ezer menekültkérelmet adtak be Magyarországon, de akik beadták, jórészt távoztak az országból. Szijjártó most azt állítja, hogy a határvédelem a legkiemelkedőbb feladataink közé tartozik, meg azt is, hogy ez a határvédelem jelenti számára a szolidaritást.

hvg.hu Itthon

"A gyűl-ölet, a szer-etet" - videónk a szolidaritási tüntetésről

Veletek vagyunk címmel tartottak szolidaritási demonstrációt az Erzsébet téren kedd este. A falra ragasztott, papírszívekre írt üzeneteikkel azt szerették volna kifejezni, hogy együtt éreznek a szegedi támadás áldozataival és, hogy a gyűlölet nem tud győzelmet aratni.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk