Balázs Eszter Itthon

Békés Márton esete az ópiummal és az értelmiséggel

Nekünk, magyar értelmiségiek számára a CEU melletti kiállás többről is szól: az ország Európához való tartozásáról, valamint általában a hazai oktatás, kutatás szabadságáról és minőségéről. Vélemény.

hvg.hu Itthon

Ezt nem teszik az ablakba a nők: Kövér elmondta, miért nem szavazta meg a boltzár eltörlését

Elvi okokból nem vett részt a vasárnapi zárva tartás visszavonásáról szóló szavazáson Kövér László. Mint mondta, nem tudja elfogadni azokat az érveket, hogy a nők szerint a zárva tartás a családok életét nehezíti. Miért nem azoknak a kényelmi szempontjaira gondolunk, akik vasárnaponként a mi kényelmünk miatt kell, hogy "helyt álljanak" a kasszáknál vagy a pult mögött? "Ennyi szolidaritás egy társadalomban elvárható" – mondta a házelnök.

MTI Itthon

Szijjártó sajátosan értelmezi a szolidaritást

Szijjáró Péter egy osztrák lapinterjúban elmondta, hogy idén eddig 150 ezer menekültkérelmet adtak be Magyarországon, de akik beadták, jórészt távoztak az országból. Szijjártó most azt állítja, hogy a határvédelem a legkiemelkedőbb feladataink közé tartozik, meg azt is, hogy ez a határvédelem jelenti számára a szolidaritást.

hvg.hu Itthon

"A gyűl-ölet, a szer-etet" - videónk a szolidaritási tüntetésről

Veletek vagyunk címmel tartottak szolidaritási demonstrációt az Erzsébet téren kedd este. A falra ragasztott, papírszívekre írt üzeneteikkel azt szerették volna kifejezni, hogy együtt éreznek a szegedi támadás áldozataival és, hogy a gyűlölet nem tud győzelmet aratni.

Techet Péter Vélemény

Szolidaritást – de nem a görögökkel!

Milyen európai baloldal az, amely utcákra vonul, mert a görög nyugdíjasok nem ezerkétszáz eurót, hanem „csak“ nyolcszázat visznek haza, de se Ciprasznak, se bármelyik másik európai baloldali politikusnak szava sincs az ellen, hogy a magyar vagy lett vagy román nyugdíjas két-háromszáz euróból szó szerint nyomorog?

hvg.hu Plázs

Mutatjuk az új tetoválós divatot - Varrasson magára pontosvesszőt!

Két éve indult, de mára világméretű mozgalommá nőtte ki magát a pontosvessző-tetoválás intézménye. Az új trend valójában egy világméretű szolidaritási mozgalom jelképe. A projekt célja, hogy közösen küzdjünk a mentális betegségekkel kapcsolatos megbélyegzés ellen, és világszerte csökkenjen az öngyilkosságok száma.

Stummer Krisztián Kult

"Ami igazán sokkolt, a rabok közötti politikai megosztottság"

Az underground lapok és irodalmi kiadványok Lengyelországban sokkal szélesebb körben voltak ismertek, mint Magyarországon, ahol a földalatti mozgalom alapvetően a fővárosi demokratikus ellenzék szűk köréhez kötődött. A nyolcvanas években az underground célja nem is a rendszer megdöntése, hanem a meghamisított valóság állandó kiigazítása volt. A börtönt is megjárt Janusz Anderman író a hvg.hu-nak az underground mindennapjairól, az egykori ellenzék végletes megosztottságáról, a rendszerváltás "hagyatékáról" beszélt. A napfény íze. 9. rész.

1 2 3 4 5 6
A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával