szerző:
hvg.hu

Fiatalokat megszégyenítő módon szaporítja instagramos fotókollekcióját Szlovénia 53 éves államfője. Borut Pahor hírességekkel pózol, szelfizik és természetesen cukiságokat is posztol.

Merengés a márványkorláton
©
Fashion president
©
Rockstar president
©
Traktor president
©

Borut Pahor emellett önkéntes munkát végez, futkározik, kutyát simogat és fekvőtámaszokat is nyom páratlanul színes Instagram-oldalán.

A Politico szerint Borut Pahor diákkorában modellként dolgozott, és állítólag Barbie volt a beceneve. Egy hashtag (#boruting) is a nevéhez kötődik, ezt a szlovénok akkor használják, ha az elnök valamelyik pózolásán akarnak élcelődni. Az Instagramon ugyanakkor páratlanul népszerű az elnök: 22 ezer követője van, ami nagyjából megfelel a lakosság 1 százalékának Szlovéniában.

Pahor 2008 és 2012 között Szlovénia miniszterelnöke volt. Egy friss közvéleménykutatás múlt héten közzétett eredménye szerint a megkérdezettek 52 százaléka nyilatkozott pozitívan, és mindössze 16 százalék negatívan a politikusról, akit októberben várhatóan újraválasztanak az államfői poszton, ha marad ez a tendencia.