szerző:
hvg.hu

A plus size modell Tess Holliday nem szereti, ha idegenek a koleszterinszintjéről érdeklődnek.

Az úgynevezett pozitív testkép szószólójaként Tess Holliday komolyan veszi magát és a küldetését, így nincs semmi meglepő abban, hogy nem hagyta szó nélkül azt, hogy egy Uber-sofőr megjegyzést tett a súlyára. A modell az Instagramon osztotta meg a történteket, és a döntését, hogy a továbbiakban bojkottálni fogja az Ubert.

A sofőr ugyanis a koleszterinszintjét és az egészségi állapotát firtatta, Holliday szerint azonban ezt senkinek sem kell eltűrnie, főleg nem egy olyan embertől, aki szolgáltatást nyújt, és nem mellékesen rajta is vannak felesleges kilók. „Kövér vagyok, és a kövér a pénztárcám is, és mostantól nem fogom igénybe venni a szolgáltatásaikat” – írta nagyon határozott hangnemben.

Tess Holliday volt az első 50-es méretekkel rendelkező modell, aki 2015-ben a People magazin címlapjára került, és a pozitív testkép népszerűsítésére mozgalmat indított a közösségi oldalakon #effyourbeautystandards hashtaggel.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!