szerző:
hvg.hu

A beérkezett kommentek miatt nem fogják használni a vasutas szuperhőst.

Néhány napot kapott csak Trackman – aka Vágányember – a kiteljesedésre a MÁV-START-tól: a vasúttársaság úgy döntött, nem tart igényt a szolgálataira.

Ahogy korábban megírtuk, a cég facebookos követői számára tett közzé pályázatot, a beérkezett tervek közül kiválasztottat pedig a közösségi felület kabalafigurájaként gondolta használni. A pályaművek közül a szakmai zsűri választotta ki Trackmant.

A MÁV-START-nak azonban már röviddel az eredményhirdetés után is magyarázkodnia kellett a felhasználók kérdései nyomán. Megírták, hogy nem meghívásos pályázatról volt szó, anyagi erőforrást sem áldoztak rá, pusztán egy Interrail-bérletet ajánlottak fel a nyertesnek. Azt is közölték, hogy a szakmai zsűri nem grafikusokból, hanem a vasúttársaság dolgozóiból állt, a figura pedig nem a cég, hanem a Facebook-oldal kabalája lesz.

Három nap sem telt azonban el, kiderült, hogy akárcsak a budapesti vizes világbajnokság első kabalája, Bol-dog, Trackman is koraszülött volt. Hétfő délután a MÁV-START közölte: a beérkezett észrevételek miatt a korábban meghirdetett közönségszavazási lehetőséget visszavonják, s a Vágányembert a közösségi oldalon a továbbiakban nem tervezik megjelentetni.

"Az érintettektől elnézést kérünk" – írták.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!