szerző:
hvg.hu

Az érettségi tablókat kötetekbe gyűjtő nagykanizsai férfinak több politikus tablóképe is megvan.

Érettségi tablókat kutat fel és gyűjt össze kötetekbe a nagykanizsai nevelőtanár, Molnár László. Az RTL Klub róla szóló riportjából kiderül, Molnár azért kezdett ezzel foglalkozni, mert nem találta a saját kis érettségi tablóját, ezért megkereste az eredeti nagyot.

Az iskolájának tablóit végül kötetbe rendezte, azóta pedig számos hasonló felkérést kap iskoláktól, eddig összesen hatvan hasonló kötetet készített.

Molnár szerint 250-300 ezer érettségi tabló készülhetett az elmúlt száz évben, de sok elpusztulhatott a második világháborúban, a még meglévőket pedig digtalizálni kellene egy nagy közös archívumba. A tablóképek a személyes élmények mellett fontos kordokumentumok is, mert a kor frizura- és öltözködési divatja mellett a korszellem is látszódik rajtuk.

Az RTL Klub riportjában Molnár megmutatta Lázár János tablóképe mellett Palkovics László oktatási államtitkárét, valamint az egy középiskolában végzett Kövér Lászlóét és Gyurcsány Ferencét is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!