szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy bécsi pékség példaértékű kezdeményezéssel állt elő az ételpazarlás megelőzésére.

©
A bécsi Felzl pékség igyekszik elkerülni a túltermelést, de üzleteikben záráskor így is a pultban marad a termékek 16 százaléka, illetve becsléseik szerint a fogyasztók a megvásárolt kenyér egynegyedét kidobják. Hogy megelőzzék az ételpazarlást, egy kenyérautomatát üzemeltek be az üzlet elé. A megmaradt pékárukat este 8 és reggel 6 óra között lehet a gépből kedvezményes áron megvásárolni. Az úgynevezett "kenyérládából" így értékesíteni tudják, azokat a kenyereket, amiket másnap már nem tudnának eladni, ráadásul a maradékokból kenyérchipset készítenek. Az így vásárolható termékek közé tartozik a népszerű Felzolini kenyérchips is, ami valójában a maradékokból készült, egyfajta fűszeres kétszersült.

A projekt ötletgazdái egy bécsi egyetemmel összefogva további ötleteken dolgoznak, hogyan lehetne minél több ételt megmenteni a kukától. Például arra kérik fogyasztóikat, hogy vezessenek "kenyérnaplót", így pontosabban fel tudják majd mérni igényeiket, ami segít elkerülni a túlvásárlást, így is megelőzve, hogy a kenyér a kukában végezze.

Keressük a legjobb kisvállalkozói honlapot! Pályázzon jól működő honlapjával, részletekről itt olvashat, a pályázati űrlapot pedig itt találja.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!