szerző:
kadarm

Skócia a világ egyik legfantasztikusabb természetes éléskamrája, ahol isteni lazacot és osztrigát kóstolhatunk a szarvasbélszín mellett, kedvünkre vadászhatunk, gombászhatunk, halászhatunk. Mindezt világhírű whiskyk és barna sörök társaságában, különleges hotelekben megbújva. Jól hangzik, ugye?

Egy gasztrotudatos skóciai út első állomása csakis Edinburgh lehet, amely az egyik legdrámaiabb külsejű városa a világnak, és az a jó benne, hogy nem kötelező a célirányos városnézés, a rengeteg látnivaló közt szabadon bolyonghatunk kedvünk szerint. Ha a reggelinket a hotelben fogyasztottuk el, akkor az első gasztronómiai megállóként érdemes ebédidőben a város legjobb halétterme, a Tailend (14–15 Albert Place, Edinburgh, EH7 5HN) felé venni az irányt. Ez a hely arról híres, hogy a menün szereplő tengeri étkek többsége előző nap még a tengerben úszkált, ráadásul itt mindenki ebédjét a kívánsága szerint készítik el.

A videókat és a cikk folytatását ide kattintva érheti el.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!