szerző:
hvg.hu

Az egyik legrangosabb nemzetközi mezőnyben, az International Chocolate Awards-on ezüstérmet nyert a chocoMe manufaktúra. Ezzel ez az első magyar vállalkozás, amely díjat érdemelt ki szakmai világversenyen.

A chocoMe fennállásának négy éve alatt nem először hívta fel magára a figyelmet nemzetközi szakmai mezőnyben, hiszen története során már 15 különféle elismerést gyűjtött be, de a mostani díjjal lépett hivatalosan is a világ legjobb csokoládékészítői közé. 

©

Az International Chocolate Awards díjait jelentőségükben a Michelin-csillagokhoz hasonlítják, míg a versenyt jellegében a Bocuse d’ Or-hoz. A legnevesebb külföldi csokoládészakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek alkotta nemzetközi zsűri – Seventy (UK), Manhattan Chocolate Society (US), Master of Wine (UK), The New Taste of Chocolate (US), Ecole Chocolat Professional School of Chocolate Arts (US),  The Well-Tempered Chocolatier (Kanada) – a nemrég bevezetett Raffinée termékcsalád egy tagját, a fahéjas tejcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyorót találta méltónak az ezüstéremre. A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója, Martin Christy, a Seventy csokoládé-degusztációs portál szerkesztője ma a világ egyik legnagyobb csokoládészakértője.

A fahéjas csokoládéval bevont Piemonte-i mogyorós Raffinée-t ezzel az "ajánlólevéllel" jelölte a versenyre a manufaktúra: "A világ legfinomabbjának tartott Piemonte-i mogyorószemeket fahéjjal finoman átszőtt, 40% kakaótartalmú tejcsokoládé-köntösbe burkoltuk, hogy bársonyosan krémes, jellegzetes ízük az édes réteg alatt is megmaradjon.”   

“A díj rangja rendkívül megtisztelő, és nemcsak a magyar chocoMe-nek, hanem az egész hazai csokoládékészítésnek szól” – mondta el Mészáros Gábor chocolatier, aki a Firenzei Dóm szomszédságában, a Medici Riccardi Palotában vehette át a minap rangos elismerést. 

"Érdemes megemlíteni, hogy egy hónappal korábban a Raffinée termékcsalád csomagolódobozát díjazták Milánóban az ugyancsak egyik legrangosabbként jegyzett nemzetközi dizájnversenyen, az A' Design Awardon, míg most a tartalmát. A forma és tartalom ezúttal tökéletesen harmonizál, és nagyon reméljük, hogy ezt a fogyasztók is díjazzák, hisz értük élünk, őket szolgáljuk” – tette hozzá a chocoMe alapítója.  

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!