szerző:
MTI

Kétmilliárd forint értékű, hamisított márkajelzésű női táskát találtak Budapesten egy X. kerületi raktár épület padlásterén; a táskák az egyik kiemelkedően drága divatcikkeket forgalmazó divatcég jelzését viselik - közölte a vám- és pénzügyőrség szóvivője.

A vámosok a hétvégén tartott ellenőrzés során 8667 hamisított Louis Vuitton márkajellel ellátott kézi és utazótáskát találtak - tájékoztatott Sipos Jenő. A szóvivő közleményében hozzátette, a női táskák a Védjegy és Szerzői Jogvédő Alapítvány helyszínre hívott szaktanácsadója szerint a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok, azok értéke az előzetes szakvélemény szerint több mint 2 milliárd forintot tesz ki.

A Vám- és Pénzügyőrség a táskákat lefoglalta, és áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított egyelőre ismeretlen elkövető ellen.

Louis Vuitton termékeket árusító üzlet ez év július 12-én nyílt először Magyarországon, a fővárosi Andrássy úton.

Arra a kérdésre, hogy mit tesznek a cég termékeinek világszerte milliárdos értékben történő hamisítása ellen, Philippe Schaus, a cég európai régiójának igazgatója a megnyitón hangsúlyozta: az utóbbi időben több pert is megnyertek. Főleg a Távol-Keleten gyakoriak a hamisított termék, és amióta létezik ez a márka, azóta hamisítják is - tette hozzá. A budapesti üzletben ugyanolyanok az árak, mint a cég 354 bármelyik más üzletében.

A nagyobb táskák két-háromszázezer forintnál kezdődnek. A világszerte státusszimbólumnak tekintett holmiknak mindazonáltal élénk forgalmat jósoltak az üzlettulajdonosok, a magyarok ugyanis eddig is sok Vuitton-divatholmit vásároltak, csak éppen külföldön.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
EduPress Itthon

Közokirathamisításnak számít a megrendelt szakdolgozat?

Jó pénzért profi szakdolgozatírók készíthetik el az egyetemisták helyett a tanulmányokat lezáró munkát. Közokirathamisításnak számít-e a megrendelt szakdolgozat és hogyan büntetik? Az ATV Friderikusz Most című műsora a felsőoktatási "feketepiacon" megjelent új szolgáltatásnak járt utána.

MTI Itthon

Pénzhamisítókat füleltek le Budapesten

Az utóbbi idők legnagyobb pénzhamisítási bűnügyét göngyölítették fel a győri nyomozók, akiknek a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal (BRFK) együttműködve a műhelyt is sikerült megtalálniuk, és három gyanúsított is kézre került.