szerző:
MTI/hvg.hu

A BKV Zrt. 2 milliárd forint hosszú lejáratú hitelkeretre írt ki közbeszerzési pályázatot, a felhívás a Közbeszerzési Értesítő legutóbbi számában jelent meg.

BKV jármű. Hitelt kéne tolni alá
© Horváth Szabolcs
A közlekedési társaság a múlt évben általános vállalatfinanszírozásra felvett hosszú lejáratú hitelét akarja részben finanszírozni az új hitellel. Feltétel, hogy az új hitel kamatperiódusa 3 hónap, az alapkamata pedig a 3 havi BUBOR legyen. Konzorciumban is történhet a hitelezés, ilyenkor az abban résztvevőknek nem kell gazdasági társaságot alapítaniuk.

Alapvető feltétel, hogy az ajánlattevő 2005-ben zárult üzleti évében a saját tőkéje elérte a 5 milliárd forintot. További feltétel, hogy az ajánlattevő foglalkoztasson legalább egy olyan szakembert, aki magyar anyanyelvű, vagy felsőfokú magyar nyelvtudású, és 5 éves gyakorlata van a vállalati hitelezésben.

A BKV a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást fogja nyertesnek nyilvánítani, ami ez esetben nem lehet más, mint a 3 havi BUBOR-hoz mért kamat-felár. Az ajánlatok benyújtási határideje: február 8.

MTI Gazdaság

3,6 milliárd hitelt vesz fel a BKV

Az első félévben biztosítja a BKV működését, likviditását az a 3,6 milliárd forintos folyószámla-hitel, amelynek felvételéhez kedden járult hozzá a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottsága.

MTI Itthon

Átalakításokat ígér a BKV új vezére

A változás évét ígérte a Budapesti Közlekedési Vállalatnál jövőre a BKV Zrt. új vezérigazgatója. Antal Attila hétfőn Hagyó Miklós főpolgármester-helyettessel együtt a főváros több tömegközlekedési csomópontjában találkozott a BKV ünnepek alatt dolgozó munkatársaival.