szerző:
Baksa Roland

Kandrács Csabát, a monetáris tanács mostani tagját bízzák meg a hamarosan felállítandó rosszbank vezetésével, tudta meg a hvg.hu. Kandrács Matolcsy és Rogán beosztottja is volt.

Kandrács Csabát bízzák meg a hamarosan felállítandó, úgynevezett „rosszbank” vezetésével, tudta meg a hvg.hu.

Az állam és a jegybank fel akar állítani egy olyan intézményt, amely átvenné – diszkont áron – a bankoktól a bedőlt, nem teljesítő hiteleiket és a mögöttük levő, fedezetként funkcionáló ingatlanokat. Ezzel megtisztítanák a bankokat a rossz eszközöktől, amelytől azt várják, elindul a hitelezés.

Kandrács Csaba mögött fiatal kora ellenére, 33 éves, kalandos pályafutás áll. (Önéletrajza itt olvasható.) Dolgozott a Nemzetgazdasági Minisztérium elődjénél, a Pénzügyminisztériumban, majd a főváros V. kerületének a pénzügyi osztályának vezetője volt Rogán Antal polgármestersége idején, 2009-től. Onnan ment vissza 2012 nyarán az NGM-be, majd 2012 végén átkerült az Államkincstár élére. 2013 nyarán Matolcsy vitte magával a jegybankba, bankműveleti osztály vezetését látta el júniustól, szeptemberben pedig a monetáris tanács tagjává válaszották.

Megkerestük a jegybankot, amint válaszolnak, közzétesszük.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!