szerző:
hvg.hu

A Publicus Intézet ezerfős felmérése szerint igen kevesen vannak, akik egyetértenek az Orbán-kormány sportközpontúságával. A döntő többség pénzszórásnak tartja a stadionépítést, a legtöbben inkább az egészségügyre, valamivel kevesebben a szegénység felszámolására és az oktatásra fordítanák a közpénzmilliárdokat.

Ezer fős mintán reprezentatív felmérést készített a Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából abban a kérdésben, vajon sokallják-e az emberek a pénzt, amit az Orbán-kormány az utóbbi években stadionok építésére fordított.

A kutatás először a Vasárnapi Hírekben jelent meg, de az RTL Klub hétfő esti Híradójában is ismertetett eredmények szerint a válaszadók 59 százaléka sokkal kevesebbet, 21 százalékuk inkább kevesebbet költene a stadionokra. 9 százalékuk se többet, se kevesebbet nem fordítana sportlétesítmények építésére, 4 százalék inkább többet, 1 százalék még sokkal többet költene stadionokra. A résztvevők 7 százaléka nem tudott vagy nem akart válaszolni a kérdésre.

Azok, akik sokallják a sportlétesítményekre fordított közpénzmilliárdokat, arról is nyilatkoztak, milyen területen látnák viszont szívesen a befektetést. 54 százalékuk az egészségügyre, 29 százalék az éhezés, szegénység felszámolására, 21 százalékuk pedig inkább az oktatásra fordítaná a stadionpénzeket.