szerző:
hvg.hu

Sátrat vetrek a Flórián téri OTP-bankfiók előterében a devizahiteles aktivisták, két óráig szerettek volna maradni, de a rendőrök kivitték őket.

Elfoglalták a Flórián téri OTP Bank fiókjának előterét a Nem adom a házamat mozgalom akvitistái, de délelőtt tízre a rendőrök kivitték őket a bankfiókból.

Az aktivisták azt követelték, amit korábban is, hogy bankok térítsék meg azt a kárt, amit a devizahiteleseknek szerintük okoztak.

©

Az egyik aktivista, Póka László telefonon azt mondta a hvg.hu-nak, hogy 8:53-tól 10:53-ig szándékoznak maradni, mert úgy vélik, hogy ez a véleménynyilvánításba simán belefér. Az OTP biztonsági emberei ugyan megpróbálták őket taszigálni a demonstráció kezdetén, de a rendőrök a megérkezésukkor rendre utasították a szekuritiseket – mondja Póka. A rendőrség előbb a jogi helyzet tisztázására várt, de fél tíz után munkatársunk azt jelentette, hogy felszólították távozásra a demonstrálókat.

Póka ugyan a hvg.hu-nak azt mondta, hogy ha megpróbálják kitenni őket, ellent fognak állni, de délelőtt tízre a rendőrség az összes demonstrálót kivitte a bankfiókból. Munkatársunk szerint dulakodás nem volt, a rendőrök még azt is megvárták, hogy akin nincs kabát, az előbb felvegye, mielőtt kicipelik.

Az események után az ügyfélszolgálatot egy időre szüneteltették.

©
©