szerző:
hvg.hu

Sokaknak kettévágná a munka a kialakítandó hosszú húsvéti hétvégét, így nem igazán profitálhatnának a kormány intézkedéséből.

Egyáltalán nem egyeztetett a kormány az új munkaszüneti nap, nagypéntek ügyében, és Gulyás Gergely fideszes politikus szerint erre nincs is szükség. Az RTL Klub Híradója megkérdezte a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségét (VOSZ), amely szerint jobb lett volna az egyeztetés, mert a kereskedelemben, szolgáltatásban sokaknak elveszne a hosszú hétvége: a munkaszüneti nagypéntek után szombaton be kellene menniük dolgozni. Ezrek járhatnak tehát rosszul az intézkedéssel, melyről a következő kormányülés dönt. Sokkal jobban járna mindenki december 24. munkaszüneti nappá nyilvánításával, mert ekkor úgyis csak fél napot kell dolgozni, és szenteste munkanapi jellegének eltörlését úgyis rengetegen indítványozták már.

Lázár János a Kormányinfón már arról beszélt, a kormány elvégzi a kötelező egyeztetéseket, de hozzátette, a Református Egyházzal már egyeztettek – kérdés, változik-e az előterjesztés.

Jó ötlet-e a nagypénteki munkaszünet?