szerző:
hvg.hu

Egy félbemaradt luxushotelt vett meg a Tiborcz Istvánhoz és az MNV-vezérhez köthető kör.

Az a Tiborcz Istvánhoz és Szivek Norberthez köthető kör, amely Budapest belvárosában egy teljes háztömböt szerzett meg, egy félkész visegrádi luxusszállodát is megvett olvasható az e heti HVG-ben.

Mint arról már beszámoltunk, a Vigadó szomszédságában lévő Apáczai Csere János utca Vigadó utca Dorottya utca által határolt háztömböt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgatójához, Szivek Norberthez köthető Lingvai Brigitta és Hoffmann György szerezte meg, az egyik épület azonban már átkerült ahhoz a BDPST Zrt. nevű céghez, amelynek cégbejegyzéséhez az illetéket a miniszterelnök veje, Tiborcz István utalta át.

A HVG információja szerint Lingvai és Hoffmann egy visegrádi szállodaépületet is megvett előbb Királyi Sanzon Kft. néven, amelyet később Hotel VSGRD-ra változtattak.

Az épületet 2007-2008-ban építették az akkor ír tulajdonosok, akik az önkormányzattól vették meg a telket, eredetileg úgy volt, hogy a gyógyvizes szolgáltatásokat is nyújtani akaró, nemzeti parki területen épült panorámás szálloda a Hilton-lánc tagja lesz. Az ír befektetők azonban tönkrementek, a félkész szállodát pedig csökkentett áron sem vette meg senki, mert az MKB-nak 51 millió eurós, vagyis közel 16 milliárd forintos jelzáloga volt rajta. Az MKB végül a Királyi Sanzon Kft.-nek adta el a követelését, a cég pedig elfogadta, hogy magával a szállodával fizetik ki.

További részletek az e heti HVG-ben olvashatók!