szerző:
HVG

A miniszterelnöki bizalmas, a milliárdossá katapultált Mészáros Lőrinc egyik leánya, Mészáros Ágnes lett a vezérigazgatója a herceghalmi Kutatópark Ingatlanhasznosító Zrt.-nek.

A cég a Talentis Group Zrt. érdekeltsége, utóbbit pedig nemrég vette át a budai Mammut bevásárlóközpontot alapító Kenyeres Sándortól Mészáros Lőrinc és felesége.

Az ügylettel a házaspár kezébe került a többi Talentis-cég is, így a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság utódja, az Agrosystem Mezőgazdasági Zrt. és a nagykanizsai NRG Bioenergetikai Zrt. is.

A Kutatópark 2006-ban jött létre az Agrosystem Zrt.-ből történő kiválással, mérlegéből annyi derül ki, hogy a 69 millió forint saját tőkéjű cég 2013–2014-ben nem könyvelt el árbevételt, és könyveiben 310 millió forint értékű ingatlant tartott nyilván.

Az NRG-t erőművek beruházására, működtetésére hozták létre – az 50 százalékban a Talentis, 50 százalékban az Elmib Zöldenergia Zrt. tulajdonában álló társaság 2014-ben szintén nem hozott árbevételt, mert a mérlegbeszámoló szerint a tevékenység a beruházási, előkészítési szakaszban volt.