Juhász Gábor
Juhász Gábor

Szlovákiai vállalkozókkal alapított céget ifj. Orbán Győző, a miniszterelnök öccse.

Pozsonyi, lévai, rimaszombati üzletemberekkel társult egy új cégben a miniszterelnök öccse, Ifj. Orbán Győző. A hahóti Organic 4 Agro Kft.-ben ő magánemberként tulajdonos, a társai pedig a tavasszal alapított Group V4 Investment Kft.-n át. Az új céget Peter Klincko vezeti, aki az anyja neve alapján magyar származású. A 3 millió forint törzstőkéjű Organicban ifj. Orbán 15 százalékos kisebbségi, 450 ezer forintos üzletrészt birtokol, a többi a Group V4-é. A hahóti társaság a telephelyét az Orbán-család cégétől, a Gánt Kő és Tőzeg Kft.-től bérli. Az Organic az ásványi termék gyártásától a villamosenergia-termelésen át a hulladékkezelésig több tevékenységi kört is megadott.

A beszédes nevű V4 négy szlovákiai befektetőé. Közülük Klincko 2016-tól már érdekelt a budapesti Roselina Hungary Kft.-ben, amely tavaly alvó cég volt. Ugyanakkor van szlovákiai bejegyzésű társasága is, az 5 ezer eurós Tetra Trade s.r.o. Pozsonyban is létezik V4 Agro s.r.o. névvel cég, benne azzal a Peter Sabollal és Miroslav Lepiessel, aki a budapesti kft-ben is benne vannak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!