szerző:
hvg.hu

A munkaerőhiány és a megdrágult építési költségek miatt lefújták az egész építkezést.

Le kellett fújni egy 160 lakásos társasház építését Budapesten a munkaerőhiány miatt – adta hírül az RTL Klub Híradója.

A társasházat a Nyugati pályaudvar környékén a Bulcsú utcában építették volna meg, a 161 építendő lakásból 75-re pedig már be is fizették a fél-egymilliós regisztrációs díjat. Ennek ellenére a beruházó a munkaerőhiány és a megdrágult építési költségek miatt végül lefújta az építkezést, és visszafizette a lakásokra befizetőknek a pénzt. A beruházó cég azt közölte, azon dolgoznak, hogy később megépítsék a házat.

Az építőiparban tapasztalható munkaerőhiány nem csak ezt a céget érinti. A KSH júniusi építőipari gyorsjelentését követően, augusztusban Scheer Sándor, a Garancsi István tulajdonában álló és számos állami beruházásban érintett Market Építő Zrt. vezérigazgatója közleményben fejezte ki aggodlmát az egyre súlyosbodó helyzet miatt. Mint írta, a munkaerőhiány "egyes beruházások leállását vagy elindulásának meghiúsulását eredményezheti.

A felújításoknál szintén sokat kell várni, az RTL Klub felidézte, hogy egy békéscsabai család például tavaly november óta várt kőművesre, de csak most kezdték el náluk a munkát.

A KSH adatai szerint a versenyszférában 48 460 betöltetlen állás van, ez pedig a duplája annak, mint amennyi négy éve volt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!