szerző:
hvg.hu

Még csak 17 nap telt el az évből, de a felcsúti polgármester már 100,36 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzést idén.

Mintegy 3 milliárddal drágábban, 1,78 millárd helyett 4,76 milliárd forintért nyert el a Mészáros és Mészáros Kft., valamint az Euroaszfalt Kft. egy uniós forrásból megvalósuló munkát.

Az európai uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Kft. és a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. közös tenderét vitték el a győztesek. A szerződés egy keretmegállapodást jelent a KEHOP (Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program) 2. prioritás keretében megvalósítandó beruházások elvégzésére az észak-magyarországi térségben. A felcsúti polgármester cége Szentendrén fog szennyvíztisztító-telepet korszerűsíteni.

A tenderre Orbán Viktor barátja mellett még hárman jelentkeztek, a Hódút Kft., a Penta Általános Építőipari Kft. és a Swietelsky Magyarország Kft. A nyertes ajánlattevő pedig Mészáros Lőrinc cége lett, amely 167 százalékkal drágábban vállalta el a munkát, mint az eredetileg becsült összeg.

A hvg.hu becslése szerint Mészáros Lőrinc a cégeinek újabb 4,76 milliárd forintos gazdagodásával átlépte a százmilliárdos álomhatárt 2018-ban: eddig 100,36 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzéseket.

A Magyar Nemzet korábban azt írta, hogy felcsúti polgármester sorra nyeri el a szennyvíztisztító-telepek korszerűsítésére kiírt pályázatokat. A lap számításai szerint tavaly 23 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el szennyvíztiszítók korszerűsítésére.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!