szerző:
hvg.hu

Még csak 17 nap telt el az évből, de a felcsúti polgármester már 100,36 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzést idén.

Mintegy 3 milliárddal drágábban, 1,78 millárd helyett 4,76 milliárd forintért nyert el a Mészáros és Mészáros Kft., valamint az Euroaszfalt Kft. egy uniós forrásból megvalósuló munkát.

Az európai uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Kft. és a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. közös tenderét vitték el a győztesek. A szerződés egy keretmegállapodást jelent a KEHOP (Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program) 2. prioritás keretében megvalósítandó beruházások elvégzésére az észak-magyarországi térségben. A felcsúti polgármester cége Szentendrén fog szennyvíztisztító-telepet korszerűsíteni.

A tenderre Orbán Viktor barátja mellett még hárman jelentkeztek, a Hódút Kft., a Penta Általános Építőipari Kft. és a Swietelsky Magyarország Kft. A nyertes ajánlattevő pedig Mészáros Lőrinc cége lett, amely 167 százalékkal drágábban vállalta el a munkát, mint az eredetileg becsült összeg.

A hvg.hu becslése szerint Mészáros Lőrinc a cégeinek újabb 4,76 milliárd forintos gazdagodásával átlépte a százmilliárdos álomhatárt 2018-ban: eddig 100,36 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzéseket.

A Magyar Nemzet korábban azt írta, hogy felcsúti polgármester sorra nyeri el a szennyvíztisztító-telepek korszerűsítésére kiírt pályázatokat. A lap számításai szerint tavaly 23 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el szennyvíztiszítók korszerűsítésére.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!