szerző:
hvg.hu

Ismét felbukkant egy terv, ami felhőkarcolót álmodik Budapestre, a Deák tér mellé. Nem ez az első, az Index összeszedte a korábbi próbálkozásokat.

Legyen felhókarcoló Budapesten, vagy ne legyen felhőkarcoló Budapesten? A kérdés időről-időre felbukkan, de felhőkarcoló máig nincs a fővárosban. A belvárosi Városháza tér beépítésére dolgozott ki tervet a Reload építészstúdió, amivel megoldanák a Főtér-Városháza kombó régóta fájó hiányát is.

©

Az Index ennek kapcsán összeszedte a budapesti Városháza-Főtér-(Tűz)torony kialakítására az utóbbi 100-120 évben készített terveket, ezekből kiderül az  is, hogy ez a minden valamirevaló városban meglévő városszerkezeti egység régen Budapesten – sőt, Budán és Pesten külön külön is – létezett, de elbontották és nem építették újra.

©

A Reload tervei szerint a Városháza és az előtte (mögötte) található nagyméretű beépítetlen terület mind funkciója, mind pozíciója által fontos viszonyítási pontja a városnak, így alkalmas terület Budapest főterének kialakítására.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!