szerző:
hvg.hu

Részegen, négy percen át foglalta a 105-ös segélyhívó telefonszámot a katasztrófavédelem egyik munkatársa Pécsen. A Lánglovagok.hu szerint a férfi még júniusban telefonált ittasan egy házibuliból. Azt állította, egy égő kuka miatt telefonál, majd kiabált, káromkodott a vonalban. A katasztrófa-védelemnél közölték: volt fegyelmi eljárás, ami után lezártnak tekintik az ügyet. Az RTL Híradó szerint a férfi még mindig vezető beosztásban van az igazgatóságnál.

A katasztrófavédelem műveleti központját hívta nyáron a férfi, és közölte, hogy próbajelzést ad, egy égő kukáról. Ezután zavaros kérdéseket tett fel, kiabált és káromkodott. Az igazgatóság munkatársa több mint 4 percen át indokolatlanul foglalta a segélyhívó vonalat.

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete fordult az ügyben Mácsai Antalhoz, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjéhez - írja a Lánglovagok.hu.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál elismerték, hogy egyik kollégájuk „jogosulatlanul felhívta a 105-ös segélyhívó telefonszámot”, emiatt a megyei katasztrófavédelmi igazgató elrendelt a fegyelmi eljárást, amelyet lefolytattak, és ezzel lezártnak tekintik az ügyet.

Azt nem mondták meg az RTL Híradónak, milyen büntetést kapott a férfi.

A szakszervezet szerint ezt nekik sem árulták el, ezért félő, hogy el akarják tussolni a vezető beosztású munkatárs ügyét. Antalfi Zsolt, a  Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének alelnöke szerint levélben azt válaszolták nekik, hogy folyik az érintett férfi fegyelmi tárgyalása, de annak eredményéről nem adnak majd tájékoztatást.

Az érdekképviselet szerint mindez aggályos. Úgy látják ugyanis, hogy szabálysértés történt, és a helyi katasztrófavédelmi igazgatónak feljelentést kellett volna tennie, de nem tett.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!