szerző:
Meteoklinika

Hétfőtől egyre gyengülnek a fronthatások, de ízületi fájdalmakat, régi törések, műtéti hegek fájdalmát még érezhetjük a kisebb-nagyobb havazások miatt - figyelmeztet a meteoklinika.hu.

Hétfőn gyenge hidegfronti hatás várható, erősödhetnek a görcsös panaszok. Reggel többfelé, főként keleten várható hószállingózás, havazás. Fogyasszunk könnyen emészthető ételeket, citrusféléket, görcsoldó hatású teákat, ezek segíthetnek az időjárás okozta tünetek enyhítésében. Napközben fokozatosan csökken a felhőzet, de az Alföldön a kora délutáni órákig még eshet a hó, ezért a közlekedők itt csúszós utakkal számolhatnak - figyelmeztet a meteoklinika.hu.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és a következő napok időjárásának köszönhetően alig fog változni. Az alacsony légszennyezettség jó hatással van a légúti betegek állapotára, a fagyos idő azonban panaszokat okozhat náluk. A hideg, száraz levegő irritálja a túlérzékeny légutakat, és gyulladást, asztmás rohamot válthat ki.

Kedden gyenge melegfronti hatásra számíthatunk. Gyakoribbak lehetnek a gyulladásos panaszok. A hideg levegő miatt kiszáradt nyálkahártyán könnyebben megtelepedhetnek a kórokozók, így a fertőzéses megbetegedések esélye is nagyobb. Vitamindús, változatos étrenddel, gyakori kézmosással csökkenthetjük a fertőzés esélyét. Ha tehetjük, kerüljük a tömeget.

Szerdán folytatódik a gyenge melegfronti hatás. Az ízületi panaszokkal küzdők a hideg időben ügyeljenek derekuk, térdük, könyökük melegen tartására is. A havazásban, hószállingózásban gazdag hétkezdetet a csonttörések, műtéti hegek fájdalma is jellemezheti. A napsütéses órákat érdemes szabadtéri programok tervezésével kihasználni, ezúttal a légmozgás sem fogja jelentősen csökkenteni hőérzetünket. A jelenlegi számítások szerint a hét végére frontmentes időjárás várható.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!