Nem kíméli az időjárás a műtéti hegeket a héten

2011. január 24., hétfő, 08:51
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Hétfőtől egyre gyengülnek a fronthatások, de ízületi fájdalmakat, régi törések, műtéti hegek fájdalmát még érezhetjük a kisebb-nagyobb havazások miatt - figyelmeztet a meteoklinika.hu.

Hétfőn gyenge hidegfronti hatás várható, erősödhetnek a görcsös panaszok. Reggel többfelé, főként keleten várható hószállingózás, havazás. Fogyasszunk könnyen emészthető ételeket, citrusféléket, görcsoldó hatású teákat, ezek segíthetnek az időjárás okozta tünetek enyhítésében. Napközben fokozatosan csökken a felhőzet, de az Alföldön a kora délutáni órákig még eshet a hó, ezért a közlekedők itt csúszós utakkal számolhatnak - figyelmeztet a meteoklinika.hu.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és a következő napok időjárásának köszönhetően alig fog változni. Az alacsony légszennyezettség jó hatással van a légúti betegek állapotára, a fagyos idő azonban panaszokat okozhat náluk. A hideg, száraz levegő irritálja a túlérzékeny légutakat, és gyulladást, asztmás rohamot válthat ki.

Kedden gyenge melegfronti hatásra számíthatunk. Gyakoribbak lehetnek a gyulladásos panaszok. A hideg levegő miatt kiszáradt nyálkahártyán könnyebben megtelepedhetnek a kórokozók, így a fertőzéses megbetegedések esélye is nagyobb. Vitamindús, változatos étrenddel, gyakori kézmosással csökkenthetjük a fertőzés esélyét. Ha tehetjük, kerüljük a tömeget.

Szerdán folytatódik a gyenge melegfronti hatás. Az ízületi panaszokkal küzdők a hideg időben ügyeljenek derekuk, térdük, könyökük melegen tartására is. A havazásban, hószállingózásban gazdag hétkezdetet a csonttörések, műtéti hegek fájdalma is jellemezheti. A napsütéses órákat érdemes szabadtéri programok tervezésével kihasználni, ezúttal a légmozgás sem fogja jelentősen csökkenteni hőérzetünket. A jelenlegi számítások szerint a hét végére frontmentes időjárás várható.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés


Nem kíméli az időjárás a műtéti hegeket a héten
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X