szerző:
hvg.hu

Zenés diavetítéssel köszönnek el az Origo munkatársai két volt főszerkesztőjüktől, Weyer Balázstól és Nádori Pétertől.

Minden itt maradó nevében köszönjük az együtt töltött időt, a kanapés tárgyalóban tartott értekezleteket, a közös munkát, a szakmai iránymutatást, az újságírás alapértékeinek védelmét, mindent, ami az újságot kikezdhetetlenné tette - ezzel a búcsúmondattal és egy zenés slideshow-val köszöntek el az Origo munkatársai a szeptember végén az Origo oldalak és a hírszerkesztőség éléről leváltott Weyer Balázstól és Nádori Pétertől. A háromperces diavetítésen a szerkesztőség és a cég munkatársai az említett kanapéval pózolnak.

Weyer Balázs és Nádori Péter a portál indulását előkészítő projekt tagjaként, 1997-ben kezdte meg a munkáját az Origónál. Az alapító főszerkesztő Nádori Péter hosszabb kitérő után, 2008-ban tért vissza a céghez, míg Weyer Balázs 2000 óta folyamatosan a portál tartalmi és üzleti vezetőjeként, a cégvezetés tagjaként tevékenykedett.

November 2-tól az Indextől átigazolt Gazda Albert veszi át az Origo főszerkesztői tisztét.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!