szerző:
Dezső András

Arra voltunk kíváncsiak, hogy Orbán Viktor felelősnek tartja-e magát vagy sem a forint drámai gyengülése miatt. Megkérdeztük tőle.

hvg.hu: Felelősnek tartja-e magát a forintgyengülés miatt?

Orbán Viktor: Mármint a jegybankelnök úr? Erről nem nyilatkozott.

hvg.hu: Nem. Ön, miniszterelnök úr!

Orbán Viktor: Semmilyen személyes felelőssége a jegybank elnöknek nem került szóba a tárgyaláson.

hvg.hu: Ön, személy szerint!

Orbán Viktor: Az sem.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI / hvg.hu Gazdaság

Simor előbb távozott, Orbán szerint a tárgyalás rendben zárult

Megbeszélést tartott a miniszterelnök parlamenti dolgozószobájában Orbán Viktor kormányfő, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Fellegi Tamás, az IMF-tárgyalásokat vezető tárca nélküli miniszter, valamint Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Orbán szerint a megbeszélést a jegybank első embere kezdeményezte, és a találkozón a forint iránti bizalom megerősítése mellett arról is szó esett, hogy minél hamarabb le kell zárni az IMF-tárgyalások előkészítését.