szerző:
MTI

Aggasztóak az Alkotmánybíróság jogkörét érintő törvényjavaslatok - írta Michael Link, a német külügyminisztérium államminisztere a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német konzervatív lap kedden megjelenő számában.

A Magyarországnak jogállamnak kell maradnia című írásában Michael Link az alaptörvény tervezett módosításával kapcsolatban kifejtette: "még a látszatát is el kell kerülni annak, hogy megkérdőjeleződik a hatalmi ágak szétválasztása".

"Kívánatos, hogy Magyarország bizonyítsa: rendelkezik a hatalmi ágak szétválasztására épülő hatékony ellenőrző mechanizmusokkal" - vélekedett a német külügyminisztérium államminisztere.

"Kívánatos továbbá, hogy a kormány "mértékkel" éljen kétharmados parlamenti többségével, és fogadja meg az Európai Bizottság és az Európa Tanács javaslatait" - tette hozzá Michael Link.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!