szerző:
hvg.hu

Már több mint kétezer értelmiségi, szimpatizáns és egyesület csatalakozott a Szellemi Honvédelemhez, azaz a Civil Összefogás Fórum (CÖF) kiáltványához, amelyben elítélik, és nem tűrik szó nélkül, hogy bárki is gyalázza Magyarországot és a magyar kormányt.

Csizmadia László
©

A PolgárPortál.hu Csizmadia Lászlóra, a CÖF alapítójára hivatkozva azt írja, hogy a "Szellemi Honvédelem" napi munkájában több mint ezren akarnak aktívan részt venni, ami azt jelenti, hogy együttes erővel azonnal reagálni tudnak a támadásokra.

"Gyakorlatilag felállt egy civil honvédő hadsereg, mozgalom, s a jövőben egyetlen gyalázatos, lejárató megjelenést, megnyilvánulást sem hagyunk szó nélkül. Itt az ideje, hogy a külföldi sajtó is megtudja az igazságot Magyarországról és a magyar kormányról, a reagálásainkat határainkon túl is megjelentetjük” – mondta Csizmadia László. Azt mondta, a Békemenet mellett így már a Szellemi Honvédelem is egy erős, határozott civil etikai megmozdulás, amely kulturáltan, a tények mentén munkálkodik.

A Civil Összefogás Fórum a kiáltványát arra válaszul adta ki, hogy korábban ötven osztrák és német értelmiségi, filozófus, publicista, zenész, tudós, képzőművész és költő tiltakozott egy kiáltványban Magyarország jobbratolódása ellen. A Szellemi Honvédelem című CÖF-ös kiáltványban  az aláírók azt követelik, hogy a nyugati aláírók kérjenek bocsánatot Magyarországtól.

A CÖF kiáltványát többek között aláírta Fricz Tamás politológus, valamint Bíró Zoltán egykori MDF-es politikus is, aki a hvg.hu információi szerint a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet vezetője lesz.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!