szerző:
HavariaPress

Beismerő vallomást tett Balogh József országgyűlési képviselő, akit azzal gyanúsítanak, hogy megverte élettársát. Ő volt az, aki korábban azt állította, hogy a nő csak eleshetett a család komondorjában.

Súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként Balogh József országgyűlési képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség. A képviselő beismerő vallomást tett – értesült a HavariaPress.

©

A megalapozott gyanú szerint a képviselő és élettársa április 28-án reggel egy családi eseményről érkeztek haza Fülöpházán lévő tanyájukra, amikor a képviselő ittas állapotban, minden előzmény nélkül ütlegelni kezdte élettársát.

Balogh József először négy-öt alkalommal, a közepest meghaladó erővel, ököllel a nő arcába ütött, majd a hajánál fogva megragadta őt, és egy alkalommal a terasz fából készült korlátjához verte a fejét. Az asszony kiáltásaira Balogh József nevelt fia anyja védelmére kelt.

A bántalmazás következtében a nő darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsonttörést és más sérüléseket szenvedett. 

Az Országgyűlés korábbi határozatával Balogh József mentelmi jogát felfüggesztette, gyanúsítotti kihallgatására ezt követően került sor. A képviselő – aki korábban a család vak komondorát okolta a nő sérüléseiért – kihallgatásán a szándékosságra is kiterjedő, teljes körű beismerő vallomást tett.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!